Gratis Recept » En smakresa till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago – en himmelsk mandeltårta med en touch av citron och kanel

En smakresa till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago – en himmelsk mandeltårta med en touch av citron och kanel

En smakresa till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago – en himmelsk mandeltårta med en touch av citron och kanel

Spanien är känt för sin rika matkultur och fantastiska desserter. En av de mest älskade spanska sötsakerna är Tarta de Santiago, en himmelsk mandeltårta med en touch av citron och kanel. Denna läckra tårta har en lång historia och är en symbol för regionen Galicien i nordvästra Spanien. Följ med på en smakresa till Spanien och upptäck den förtrollande världen av Tarta de Santiago.

Ingredienser:

– 250 g mandelmjöl
– 250 g socker
– 6 ägg
– Rivet skal av 1 citron
– 1 tsk malen kanel
– Florsocker (till dekoration)

Förberedelse:

1. Förvärm ugnen till 180°C. Smörj och mjöla en rund bakform (ca 23 cm i diameter).

2. I en stor skål, blanda mandelmjöl, socker, rivet citronskal och malen kanel.

3. Separera äggvitor från äggulor. Vispa äggvitorna till styva toppar i en separat skål.

4. Tillsätt äggulorna till mandelmjölblandningen och blanda väl tills allt är ordentligt kombinerat.

5. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i mandelmjölblandningen. Var noga med att inte överarbeta smeten för att behålla fluffigheten.

6. Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan med en spatel.

7. Grädda tårtan i förvärmd ugn i cirka 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och en provsticka kommer ut ren när den sätts in i mitten av tårtan.

8. Ta ut tårtan från ugnen och låt den svalna helt i formen innan du tar ut den.

9. När tårtan har svalnat, ta ut den från formen och placera den på ett serveringsfat.

10. Dekorera tårtan genom att lägga ett papper med en traditionell Santiago-korsmönster på toppen av tårtan och pudra över florsocker. Försiktigt ta bort papperet för att avslöja mönstret.

11. Servera Tarta de Santiago vid rumstemperatur och njut av denna himmelska mandeltårta med en touch av citron och kanel.

Tarta de Santiago är en fantastisk dessert som kan njutas ensam eller tillsammans med en kopp kaffe eller ett glas sherry. Dess mandeliga smak och doft av citron och kanel tar dig direkt tillbaka till de soliga gatorna i Spanien.

Denna traditionella spanska tårta är också känd för sin historia och symbolik. Den är uppkallad efter aposteln Jakob, som sägs ha begravts i Santiago de Compostela i Galicien. Tårtan är en symbol för pilgrimer som vandrar den berömda Jakobsleden och är ett måste för alla som besöker regionen.

Så ge dig själv en smakresa till Spanien och utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago. Låt denna himmelska mandeltårta med en touch av citron och kanel föra dig tillbaka till de soliga gatorna i Spanien och låt dess smak transportera dig till en annan värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *