Gratis Recept » Frostiga frestelser: Ett himmelskt recept på frysta choklad- och hallonrutor med knäckig havresmulor

Frostiga frestelser: Ett himmelskt recept på frysta choklad- och hallonrutor med knäckig havresmulor

Frostiga frestelser: Ett himmelskt recept på frysta choklad- och hallonrutor med knäckig havresmulor

Frostiga frestelser: Ett himmelskt recept på frysta choklad- och hallonrutor med knäckig havresmulor

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad
– 150 g smör
– 200 g digestivekex
– 100 g havregryn
– 100 g riven kokos
– 200 g frysta hallon
– 400 ml vispgrädde
– 1 tsk vaniljextrakt
– 100 g florsocker

Steg 1: Förberedelse

Börja med att smälta smöret i en kastrull på låg värme. Bryt samtidigt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål. När smöret har smält helt, häll det över chokladen och rör om tills all choklad har smält och blandningen är slät. Ställ åt sidan för att svalna.

Steg 2: Havresmulpålägg

I en separat skål, blanda digestivekex, havregryn och riven kokos. Använd gärna händerna för att smula sönder kexen och blanda väl. Ställ åt sidan.

Steg 3: Chokladbotten

Ta fram en rektangulär form, cirka 20×30 cm, och klä den med bakplåtspapper. Häll hälften av havresmulpålägget i formen och pressa det jämnt över botten. Häll sedan den smälta chokladblandningen över havresmulorna och sprid ut den jämnt över formen. Ställ formen i frysen i cirka 15 minuter för att stelna.

Steg 4: Hallonfyllning

Under tiden kan du förbereda hallonfyllningen. Ta ut formen från frysen och fördela de frysta hallonen jämnt över den stelnade chokladbotten. Ställ åt sidan.

Steg 5: Vaniljgrädde

I en stor skål, vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt vaniljextrakt och florsocker och fortsätt vispa tills grädden är fast och fluffig.

Steg 6: Toppa och frysa

Ta ut formen med chokladbotten och hallonfyllning från frysen. Häll den vispade vaniljgrädden över hallonlagret och sprid ut den jämnt över formen. Strö resten av havresmulpålägget över grädden och pressa lätt ner det med handen för att få en knäckig konsistens.

Steg 7: Frysning och servering

Ställ formen tillbaka i frysen och låt den stelna i minst 4 timmar, eller över natten för bästa resultat. När rätten är helt fryst, ta ut den från frysen och låt den tina något i rumstemperatur innan du skär den i rutor. Servera de frysta choklad- och hallonrutorna som de är eller med en klick vispad grädde och färska hallon på toppen.

Dessa frysta choklad- och hallonrutor med knäckig havresmulor är en perfekt kombination av sött, syrligt och knaprigt. De är enkla att göra och kommer garanterat att imponera på dina gäster. Njut av dessa frostiga frestelser som en svalkande efterrätt eller som en lyxig mellanmålsgodis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *