Gratis Recept » Frostiga frestelser: Ett smakrikt och praktiskt recept på frysta choklad- och hallonbakelser

Frostiga frestelser: Ett smakrikt och praktiskt recept på frysta choklad- och hallonbakelser

Frostiga frestelser: Ett smakrikt och praktiskt recept på frysta choklad- och hallonbakelser

Frostiga frestelser: Ett smakrikt och praktiskt recept på frysta choklad- och hallonbakelser

Att kombinera choklad och hallon är en oslagbar kombination som får smaklökarna att jubla. Dessa frysta choklad- och hallonbakelser är inte bara otroligt goda, utan de är även enkla att göra och perfekta att förbereda i förväg. De är perfekta att servera som en elegant dessert på middagsbjudningar eller som en lyxig behandling när du bara vill unna dig något extra gott. Följ detta detaljerade recept för att skapa dessa frostiga frestelser.

Ingredienser:

– 200 gram mörk choklad
– 200 gram mjölkchoklad
– 200 gram hallon
– 200 gram smör
– 200 gram socker
– 4 ägg
– 1 tesked vaniljextrakt
– 200 gram vetemjöl
– 1 tesked bakpulver
– En nypa salt

Steg 1: Smält chokladen

Börja med att smälta den mörka chokladen och mjölkchokladen i separata skålar över ett vattenbad. Se till att vattnet inte kokar och rör om kontinuerligt tills chokladen är helt smält och slät. Ta sedan bort skålarna från värmen och låt dem svalna något.

Steg 2: Förbered hallonfyllningen

Ta fram en separat skål och mosa hallonen med en gaffel tills de är helt krossade. Ställ åt sidan för senare användning.

Steg 3: Blanda smör och socker

I en stor skål, vispa smöret och sockret tills det blir ljust och fluffigt. Detta kan ta cirka 3-4 minuter med en elvisp. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats. Rör i vaniljextraktet.

Steg 4: Tillsätt chokladen

Häll den smälta mörka chokladen i smör- och sockerblandningen och rör om väl för att kombinera. Tillsätt sedan den smälta mjölkchokladen och rör om tills allt är jämnt fördelat.

Steg 5: Tillsätt torra ingredienser

I en separat skål, sikta vetemjöl, bakpulver och salt tillsammans. Tillsätt sedan de torra ingredienserna i chokladblandningen och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.

Steg 6: Fyll formarna

Förbered små bakformar eller muffinsformar genom att smörja dem lätt med smör eller använda pappersformar. Häll en matsked av chokladblandningen i varje form och följ sedan med en tesked av hallonmos. Upprepa detta tills alla formar är fyllda.

Steg 7: Frys bakelserna

Placera de fyllda formarna i frysen och låt dem stelna i minst 2 timmar eller över natten. Detta kommer att ge bakelserna den perfekta konsistensen och göra dem enkla att ta ur formarna.

Steg 8: Servera och njut

När bakelserna har stelnat, ta ut dem från frysen och låt dem tina något innan servering. Du kan dekorera dem med färska hallon eller lite pudersocker för extra presentation. Dessa frysta choklad- och hallonbakelser är bäst att servera kylda för att behålla sin härliga konsistens och smak.

Nu är det dags att njuta av dessa frostiga frestelser! Denna kombination av choklad och hallon kommer att vara en hit hos alla chokladälskare och lämna dina gäster imponerade. Så varför inte prova detta recept och skapa din egen smakrika och praktiska dessert?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *