Gratis Recept » Kokosdrömmar: Ett recept på himmelska bakverk med tropisk touch

Kokosdrömmar: Ett recept på himmelska bakverk med tropisk touch

Inledning

Kokosdrömmar är ett himmelskt bakverk som tar dig på en smakresa till tropikerna. Med sin söta, krämiga smak och mjuka textur, är dessa små godsaker ett perfekt komplement till en kopp kaffe eller te. Följ detta steg-för-steg-recept för att skapa dina egna kokosdrömmar hemma.

Ingredienser

För att göra kokosdrömmar behöver du följande ingredienser:

– 200 gram smör
– 1 dl socker
– 2 dl kokosflingor
– 2 ägg
– 4 dl vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljsocker
– En nypa salt
– 200 gram mörk choklad

Förberedelser

Börja med att förvärm ugnen till 175 grader. Medan ugnen värms upp, smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret är helt smält, ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna lite.

Skapa degen

I en stor skål, kombinera socker, kokosflingor, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade. Häll sedan det smälta smöret i skålen och rör om tills du har en jämn deg.

Forma och baka dina kokosdrömmar

Använd dina händer för att forma degen till små bollar, ungefär lika stora som en valnöt. Placera bollarna på en bakplåtspapperklädd plåt, och se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan varje boll så att de inte smälter samman under bakningen.

Baka dina kokosdrömmar i den förvärmda ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna på plåten.

Chokladdoppning

Medan dina kokosdrömmar svalnar, smält den mörka chokladen i ett vattenbad. När chokladen är helt smält, doppa varje kokosdröm halvvägs in i chokladen och placera dem tillbaka på bakplåten. Låt chokladen stelna innan du serverar.

Servering och förvaring

Servera dina kokosdrömmar med en kopp kaffe eller te för en perfekt eftermiddagsfika. Om du har några kvar, förvara dem i en lufttät behållare vid rumstemperatur. De kommer att hålla sig färska i upp till en vecka.

Slutsats

Kokosdrömmar är ett enkelt och läckert bakverk som ger en tropisk touch till din fikastund. Med detta recept kan du enkelt skapa dina egna kokosdrömmar hemma och njuta av en bit av paradiset närhelst du vill. Lycka till med bakningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *