Gratis Recept » Krämig mjölkdrom – En himmelsk smaksensation i varje tugga!

Krämig mjölkdrom – En himmelsk smaksensation i varje tugga!

Krämig mjölkdrom - En himmelsk smaksensation i varje tugga!

Krämig mjölkdrom – En himmelsk smaksensation i varje tugga!

Ingredienser:

– 1 liter mjölk
– 1 dl risgryn
– 1 dl socker
– 1 vaniljstång
– 1 kanelstång
– 1 krm salt
– 4 äggulor
– 2 dl vispgrädde
– Kanel och kardemumma för garnering

Gör så här:

1. Häll mjölken i en kastrull och tillsätt risgrynen. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda på låg värme i cirka 30 minuter, eller tills risgrynen är mjuka och krämiga.

2. Under tiden risgrynen kokar, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stången och fröna i kastrullen tillsammans med kanelstången och en nypa salt. Detta kommer ge en underbar smak till mjölkdromen.

3. När risgrynen är färdiga, ta bort vaniljstången och kanelstången från kastrullen. Vispa äggulorna tillsammans med sockret i en separat skål tills det blir ljust och fluffigt.

4. Häll den varma risgrynsblandningen över äggulorna och sockret, lite i taget, samtidigt som du vispar konstant. Detta är för att undvika att äggulorna koagulerar.

5. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och sätt den på låg värme. Rör om kontinuerligt tills mjölkdromen tjocknar något, vilket tar cirka 5-10 minuter.

6. Ta bort kastrullen från värmen och låt mjölkdromen svalna något. Under tiden kan du vispa grädden till en fluffig konsistens.

7. När mjölkdromen har svalnat tillräckligt, vänd försiktigt ner den vispade grädden i blandningen. Detta kommer ge en extra krämighet och lyfta smaken ännu mer.

8. Häll mjölkdromen i serveringsskålar eller glas och ställ in i kylen för att svalna helt. Låt den stå där i minst 2 timmar, eller över natten, för att få fram den bästa konsistensen och smaken.

9. När mjölkdromen har svalnat och stelnat, är det dags att servera den. Strö lite kanel och kardemumma över varje portion för att ge en extra touch av smak och doft.

10. Njut av denna himmelska smaksensation i varje tugga! Den krämiga konsistensen och den söta smaken av vanilj och kanel kommer garanterat att föra dig till en annan värld av njutning.

Mjölkdromen kan serveras som den är, eller tillsammans med exempelvis färska bär eller en klick vispad grädde. Det är också möjligt att variera smaken genom att tillsätta exempelvis hackade nötter eller choklad i mjölkdromen innan den stelnar.

Oavsett hur du väljer att servera den, kommer denna krämiga mjölkdrom definitivt att bli en favorit hos både vuxna och barn. Så ge dig själv och dina nära och kära en smakupplevelse utöver det vanliga och njut av denna himmelska dessert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *