Gratis Recept » Kremla Delikatesser: En Smakexplosion i Bakverksform!

Kremla Delikatesser: En Smakexplosion i Bakverksform!

Kremla Delikatesser: En Smakexplosion i Bakverksform!

Kremla, även känd som Karljohansvamp, är en av de mest älskade svamparna i Sverige. Dess unika smak och arom gör den till en perfekt ingrediens i olika maträtter. Men har du någonsin tänkt på att använda kremla i bakverk? Här kommer ett detaljerat och intressant recept på hur du kan skapa en smakexplosion med kremla i bakverksform!

Ingredienser:

– 200 g färsk kremla
– 200 g smör
– 400 g vetemjöl
– 1 tsk salt
– 1 tsk socker
– 2 dl kallt vatten
– 1 ägg (för pensling)
– 1 msk sesamfrön (valfritt)

Steg 1: Förberedelse av kremla

Börja med att rengöra och skära kremlan i små bitar. Se till att ta bort eventuell smuts eller sand från svampen. För att få fram den bästa smaken, kan du steka kremlan i smör på medelhög värme tills den blir gyllenbrun och mjuk. Låt den sedan svalna.

Steg 2: Degberedning

I en stor skål, blanda vetemjöl, salt och socker. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta ihop det med mjölet tills smulor bildas. Tillsätt sedan det kalla vattnet och fortsätt att arbeta degen tills den blir smidig och elastisk. Låt degen vila i kylen i cirka 30 minuter.

Steg 3: Skapa bakverken

Ta ut degen från kylen och dela den i två delar. Kavla ut den första delen på ett mjölat bakbord till en tunn rektangel. Placera den på en bakplåt klädd med bakpapper. Upprepa samma process med den andra delen av degen.

Steg 4: Fyllning och formning

Sprid ut de stekta kremlabitarna jämnt över den första degen. Se till att lämna en kant runt kanterna. Placera sedan den andra degen ovanpå och tryck försiktigt ihop kanterna för att försegla fyllningen. Du kan använda en gaffel för att göra ett mönster runt kanterna.

Steg 5: Pensling och gräddning

Vispa ägget i en skål och pensla det över ytan på bakverket. Strö över sesamfrön om du vill ha en extra knaprig yta. Grädda bakverket i en förvärmd ugn på 180 grader i cirka 25-30 minuter, eller tills det får en vacker gyllenbrun färg.

Steg 6: Servering

Låt bakverket svalna något innan du skär det i bitar och serverar det. Kremla delikatessen är perfekt som en aptitretare eller som en del av en buffé. Den unika smaken av kremla kommer att överraska och imponera på dina gäster!

Slutsats

Att använda kremla i bakverk är ett spännande sätt att utforska nya smakkombinationer. Denna kremla delikatess kommer att ge dig en smakexplosion i varje tugga. Så varför inte prova detta recept och imponera på dina vänner och familj med dina bakningsfärdigheter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *