Gratis Recept » Krispigt nötkrokanbakverk: En himmelsk kombination av knaprig karamell och len choklad

Krispigt nötkrokanbakverk: En himmelsk kombination av knaprig karamell och len choklad

Krispigt nötkrokanbakverk: En himmelsk kombination av knaprig karamell och len choklad

Krispigt nötkrokanbakverk: En himmelsk kombination av knaprig karamell och len choklad

Ingredienser:

– 200 g vit choklad
– 150 g mörk choklad
– 200 g socker
– 100 g smör
– 100 g hackade hasselnötter
– 1 tsk vaniljextrakt

Steg-för-steg instruktioner:

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förbereda alla ingredienser. Hacka den vita och mörka chokladen i mindre bitar och ställ åt sidan. Mät upp sockret och smöret och placera det bredvid spisen. Hacka även hasselnötterna grovt och ställ dem åt sidan.

Steg 2: Smält sockret

Ta fram en stor kastrull och värm den på medelhög värme. Tillsätt sockret och rör om kontinuerligt med en träsked tills det smälter och blir en gyllene karamellfärg. Se till att inte bränna sockret, så håll noga koll under processen.

Steg 3: Tillsätt smöret

När sockret har smält och blivit en karamell, tillsätt smöret i kastrullen. Rör om väl tills smöret har smält helt och blandat sig med karamellen. Detta kommer ge en len och krämig konsistens åt karamellen.

Steg 4: Tillsätt vaniljextrakt och hasselnötter

Tillsätt vaniljextraktet i kastrullen och rör om ordentligt. Detta kommer ge en härlig doft och smak till karamellen. Därefter, tillsätt de hackade hasselnötterna och blanda väl så att de fördelas jämnt i karamellen.

Steg 5: Häll karamellen över chokladen

Placera den vita och mörka chokladen i separata skålar. Häll den varma karamellen över den vita chokladen och rör om tills all choklad har smält och blandat sig med karamellen. Upprepa samma process med den mörka chokladen.

Steg 6: Forma och kyla

Ta fram en bakplåtspapperklädd form och häll den vita chokladkaramellen i formen. Jämna till ytan med en spatel eller baksidan av en sked. Därefter, häll den mörka chokladkaramellen över den vita och jämna till ytan på samma sätt.

Steg 7: Kylning och servering

Ställ formen i kylen och låt bakverket svalna och stelna i minst 2 timmar. När det har stelnat, ta ut formen ur kylen och skär bakverket i önskade bitar. Servera på ett vackert fat eller i små pappersformar för en elegant presentation.

Detta krispiga nötkrokanbakverk är en himmelsk kombination av knaprig karamell och len choklad. Den knapriga karamellen ger en underbar textur, medan den lena chokladen ger en krämig och rik smak. De hackade hasselnötterna ger en extra dimension av nötighet och crunch.

Detta bakverk är perfekt att servera som en efterrätt eller som en del av en festlig buffé. Det kan också vara en fantastisk gåva till någon speciell eller ett trevligt sätt att unna sig själv något extra gott.

Så ge dig själv och dina nära och kära en smakupplevelse utöver det vanliga med detta fantastiska krispiga nötkrokanbakverk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *