Gratis Recept » Ljuvliga LCHF-läckerheter: Chokladfyllda Mandelbollar med Krämig Kokosglasyr

Ljuvliga LCHF-läckerheter: Chokladfyllda Mandelbollar med Krämig Kokosglasyr

Ljuvliga LCHF-läckerheter: Chokladfyllda Mandelbollar med Krämig Kokosglasyr

Ljuvliga LCHF-läckerheter: Chokladfyllda Mandelbollar med Krämig Kokosglasyr

Att njuta av sötsaker behöver inte vara en synd när man följer en LCHF-kost. Dessa chokladfyllda mandelbollar med krämig kokosglasyr är en perfekt kombination av smak och hälsa. De är enkla att göra och kommer garanterat att bli en favorit hos både vuxna och barn.

Ingredienser:

– 1 ½ dl mandelmjöl
– 1 dl kokosmjöl
– ½ dl kakao
– ½ dl sötströ
– 1 tsk vaniljpulver
– ½ tsk bakpulver
– 1 ägg
– ½ dl smält kokosolja
– ½ dl mandelsmör
– 50 g mörk choklad (minst 70% kakao)
– ½ dl kokosgrädde
– 1 msk sötströ
– 1 tsk vaniljextrakt

Steg 1: Blanda torra ingredienser

Börja med att blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, sötströ, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Se till att ingredienserna är väl blandade för att säkerställa en jämn smet.

Steg 2: Tillsätt ägg och smält kokosolja

Knäck ett ägg i skålen med de torra ingredienserna och tillsätt även den smälta kokosoljan. Rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade och smeten blir något kladdig.

Steg 3: Forma mandelbollar

Ta en liten mängd av smeten och rulla den mellan dina händer för att forma små bollar. Placera bollarna på en tallrik eller bakplåtspapper och fortsätt tills smeten är slut. Se till att inte göra bollarna för stora, eftersom de kommer att bli fyllda med choklad senare.

Steg 4: Smält choklad

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att röra om regelbundet för att undvika att chokladen bränns. När chokladen är helt smält, ta bort den från värmen och låt den svalna något.

Steg 5: Fyll mandelbollarna med choklad

Gör en fördjupning i varje mandelboll med hjälp av en kniv eller ditt finger. Fyll fördjupningen med den smälta chokladen och se till att täcka hålet ordentligt. Upprepa detta steg för varje mandelboll.

Steg 6: Gör kokosglasyr

I en separat skål, blanda kokosgrädde, sötströ och vaniljextrakt tills det blir en jämn glasyr. Om glasyren är för tjock kan du tillsätta lite mer kokosgrädde, och om den är för tunn kan du tillsätta mer sötströ.

Steg 7: Doppa mandelbollarna i kokosglasyr

Doppa varje mandelboll i kokosglasyren och se till att täcka hela bollen. Använd en gaffel eller en tandpetare för att hjälpa till att lyfta upp bollen och låt överflödig glasyr rinna av innan du placerar den på en tallrik eller bakplåtspapper.

Steg 8: Kyl och servera

Placera mandelbollarna i kylskåpet i cirka 30 minuter för att stelna och låta glasyren sätta sig. När de är klara kan du servera dem som de är eller dekorera dem med lite riven kokos eller kakao för extra smak och presentation.

Dessa chokladfyllda mandelbollar med krämig kokosglasyr är perfekta som en efterrätt eller som en liten godbit när sötsuget slår till. De är rika på nyttiga fetter och protein från mandelmjölet och kokosoljan, samtidigt som de ger en härlig chokladsmak utan att innehålla mycket socker. Njut av dessa läckerheter med gott samvete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *