Gratis Recept » Magiska äggfria chokladmuffins: En steg-för-steg guide till himmelsk njutning

Magiska äggfria chokladmuffins: En steg-för-steg guide till himmelsk njutning

Inledning

Chokladmuffins är en tidlös favorit som kan njutas av alla, oavsett ålder. Men vad gör du om du är allergisk mot ägg eller följer en vegansk kost? Oroa dig inte, för här kommer ett recept på magiska äggfria chokladmuffins. Dessa muffins är lika fluffiga och chokladiga som deras traditionella motsvarigheter, men helt utan ägg. Följ denna steg-för-steg guide för att uppnå himmelsk njutning.

Ingredienser

För att göra dessa magiska äggfria chokladmuffins behöver du följande ingredienser:

– 200 gram vetemjöl
– 50 gram kakao av god kvalitet
– 150 gram socker
– 1 tesked bakpulver
– 1/2 tesked bikarbonat
– En nypa salt
– 240 ml mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
– 80 ml solrosolja (eller annan neutral olja)
– 1 tesked äppelcidervinäger
– 1 tesked vaniljextrakt
– 100 gram mörk choklad, hackad

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader Celsius. Linjera en muffinsplåt med pappersformar. Detta recept ger cirka 12 muffins, så se till att du har tillräckligt med formar.

Steg 1: Blanda de torra ingredienserna

I en stor skål, kombinera vetemjöl, kakao, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade. Detta kommer att säkerställa att dina muffins stiger jämnt och får en fin textur.

Steg 2: Blanda de våta ingredienserna

I en annan skål, kombinera mandelmjölk, solrosolja, äppelcidervinäger och vaniljextrakt. Rör om tills allt är väl blandat. Äppelcidervinägern hjälper till att aktivera bakpulvret och bikarbonatet, vilket ger dina muffins en lätt och fluffig konsistens.

Steg 3: Kombinera de torra och våta ingredienserna

Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra ingredienserna. Rör om tills allt är väl blandat, men var försiktig så att du inte överarbetar smeten. Det är okej om det finns några små klumpar kvar.

Steg 4: Tillsätt den hackade chokladen

Tillsätt den hackade mörka chokladen till smeten och rör om tills chokladen är jämnt fördelad. Den mörka chokladen kommer att smälta när muffinsen bakas, vilket ger dem en extra rik chokladsmak.

Steg 5: Fyll muffinsformarna

Använd en glasskopa eller en stor sked för att fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna. Varje form ska vara ungefär 3/4 full.

Steg 6: Grädda muffinsen

Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sätts i mitten av en muffin kommer ut ren. Låt muffinsen svalna i plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Avslutning

Där har du det – magiska äggfria chokladmuffins som är redo att njutas av. Dessa muffins är perfekta för alla tillfällen, oavsett om det är en födelsedagsfest, en picknick eller bara en vanlig dag när du är sugen på något sött. Lycka till med bakningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *