Gratis Recept » Magiska Mini-Muffins: Enkla, Lätta och Ljuvligt Luftiga!

Magiska Mini-Muffins: Enkla, Lätta och Ljuvligt Luftiga!

Magiska Mini-Muffins: Enkla, Lätta och Ljuvligt Luftiga!

Magiska Mini-Muffins: Enkla, Lätta och Ljuvligt Luftiga!

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 dl smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Valfri fyllning (exempelvis chokladbitar, bär eller nötter)

Steg för steg:

Steg 1: Förberedelser

Börja med att förbereda ugnen genom att förvärma den till 180 grader Celsius. Placera mini-muffinsformar i en muffinsplåt eller på en plåt.

Steg 2: Blanda de torra ingredienserna

I en stor skål, sikta vetemjölet och tillsätt sockret och bakpulvret. Blanda väl med en visp eller en gaffel för att se till att ingredienserna är ordentligt blandade.

Steg 3: Tillsätt de våta ingredienserna

I en separat skål, vispa äggen lätt och tillsätt sedan smält smör, mjölk och vaniljextrakt. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade.

Steg 4: Kombinera de våta och torra ingredienserna

Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra ingredienserna. Använd en spatel eller en träslev för att försiktigt blanda ihop dem tills allt är väl kombinerat. Var noga med att inte överblanda, då det kan göra muffinsarna sega.

Steg 5: Tillsätt fyllningen

Om du vill ha extra smak och textur i dina mini-muffins, kan du tillsätta valfri fyllning. Exempelvis kan du hacka chokladbitar, bär eller nötter och vända dem försiktigt i smeten.

Steg 6: Fyll muffinsformarna

Använd en sked eller en sprits för att fylla muffinsformarna till cirka 2/3 av deras kapacitet. Detta ger utrymme för muffinsarna att växa och bli luftiga under gräddningen.

Steg 7: Grädda muffinsarna

Placera muffinsplåten i den förvärmda ugnen och grädda i cirka 12-15 minuter, eller tills muffinsarna har fått en gyllene färg och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem.

Steg 8: Servera och njut!

Ta ut muffinsarna från ugnen och låt dem svalna något innan du serverar dem. Dessa magiska mini-muffins är perfekta att njuta av som de är, eller så kan du toppa dem med en läcker glasyr eller pudra över lite florsocker.

Slutsats:

Med detta enkla och lätta recept kan du skapa ljuvligt luftiga mini-muffins som kommer att förtrolla dina smaklökar. Du kan experimentera med olika fyllningar för att skapa variation och överraskning i varje tugga. Servera dem som en delikat efterrätt, till fikat eller bara när du är sugen på något sött. Dessa magiska mini-muffins kommer säkerligen att bli en favorit hos både stora och små!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *