Gratis Recept » Magiska Mjölkchokladmuffins: En Söt Oas för Dina Sinnen

Magiska Mjölkchokladmuffins: En Söt Oas för Dina Sinnen

Magiska Mjölkchokladmuffins: En Söt Oas för Dina Sinnen

Magiska Mjölkchokladmuffins: En Söt Oas för Dina Sinnen

Ingredienser:

– 200 g mjölkchoklad
– 200 g smör
– 200 g socker
– 4 ägg
– 200 g vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljextrakt
– En nypa salt
– 100 g hackade nötter (valfritt)

Förberedelse:

1. Förvärm ugnen till 180°C och placera muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att chokladen smälter jämnt och blir slät. Låt den svalna något.

3. I en separat skål, vispa smöret och sockret tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.

4. Tillsätt den smälta mjölkchokladen i smör- och sockerblandningen och blanda väl.

5. Sikta vetemjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Tillsätt detta till chokladblandningen och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat. Se till att inte överblanda för att undvika att muffinsarna blir sega.

6. Om du vill ha extra crunch, tillsätt de hackade nötterna i smeten och blanda försiktigt.

7. Fyll varje muffinsform till ca 2/3 med smeten. Detta ger utrymme för muffinsarna att jäsa och få en fin form.

8. Grädda muffinsarna i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och en tandpetare som sätts in i mitten av en muffins kommer ut ren.

9. Ta ut muffinsplåten från ugnen och låt muffinsarna svalna i formarna i några minuter innan du tar ut dem och låter dem svalna helt på ett galler.

Servering:

Njut av dessa magiska mjölkchokladmuffins som de är eller servera dem med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass för en extra lyxig touch. Du kan också pudra lite florsocker över muffinsarna för att ge dem en vacker finish. Dessa muffins är perfekta att servera vid fikastunden, som efterrätt eller bara när du behöver en söt oas för dina sinnen.

Slutsats:

Magiska mjölkchokladmuffins är en underbar kombination av rik mjölkchoklad och fluffig muffin. Deras smälta-i-munnen-konsistens och söta smak gör dem till en favorit hos både barn och vuxna. Med detta recept kan du enkelt skapa en söt oas för dina sinnen och överraska dina nära och kära med dessa läckra muffins. Så ge dig själv en njutning och prova detta recept idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *