Gratis Recept » Magiskt Mjuk och Krämig Schwarzwälder Kirschtorte: En Tysk Choklad- och Körsbärstårta som Smälter i Munnen

Magiskt Mjuk och Krämig Schwarzwälder Kirschtorte: En Tysk Choklad- och Körsbärstårta som Smälter i Munnen

Magiskt Mjuk och Krämig Schwarzwälder Kirschtorte: En Tysk Choklad- och Körsbärstårta som Smälter i Munnen

Magiskt Mjuk och Krämig Schwarzwälder Kirschtorte: En Tysk Choklad- och Körsbärstårta som Smälter i Munnen

Schwarzwälder Kirschtorte, eller Schwarzwaldtårta som den också kallas, är en klassisk tysk efterrätt som har blivit en favorit världen över. Denna choklad- och körsbärstårta är känd för sin mjuka och krämiga konsistens som smälter i munnen. I denna artikel kommer vi att ta dig genom steg-för-steg processen för att skapa denna magiska tårta.

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad
– 200 g smör
– 200 g socker
– 6 ägg
– 150 g vetemjöl
– 50 g kakao
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljextrakt
– 400 g körsbär, urkärnade
– 500 ml vispgrädde
– 2 msk socker
– 2 msk körsbärslikör
– Chokladspån för dekoration

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader Celsius. Smörj och mjöla två 20 cm runda bakformar.

Steg 2: Chokladsmeten

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Låt den svalna något. I en separat skål, vispa smöret och sockret tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljextraktet och blanda väl.

Steg 3: Torrsmeten

I en annan skål, sikta vetemjöl, kakao och bakpulver tillsammans. Tillsätt den torra blandningen i chokladsmeten och rör om tills allt är väl blandat.

Steg 4: Grädda tårtbottnarna

Dela smeten jämnt mellan de två förberedda bakformarna. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av tårtan kommer ut ren. Ta ut tårtbottnarna ur ugnen och låt dem svalna helt.

Steg 5: Körsbärsfyllning

Under tiden kan du förbereda körsbärsfyllningen. Koka upp körsbären med socker och körsbärslikör i en kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter, eller tills körsbären blir mjuka och saftiga. Ta bort från värmen och låt svalna.

Steg 6: Vispa grädden

Vispa grädden och sockret tills den blir tjock och fluffig. Se till att du inte övervispar den, då den kan bli kornig.

Steg 7: Tårtmontering

Nu är det dags att montera tårtan. Skär båda tårtbottnarna horisontellt för att få fyra tunna bottnar. Placera den första bottnen på ett tårtfat och sprid ett generöst lager av körsbärsfyllningen över den. Täck med ett lager av vispad grädde och upprepa processen med de återstående bottnarna, körsbärsfyllningen och grädden.

Steg 8: Dekorera

Avsluta genom att dekorera tårtan med chokladspån på sidorna och toppen. Du kan också använda färska körsbär som dekoration. Kyl tårtan i minst två timmar innan servering för att ge den tid att sätta sig.

Slutsats

Schwarzwälder Kirschtorte är en fantastisk tysk tårta som kombinerar den rika smaken av choklad med den söta och syrliga smaken av körsbär. Med sin mjuka och krämiga konsistens smälter den verkligen i munnen och lämnar en oförglömlig smakupplevelse. Följ detta recept steg-för-steg för att skapa din egen magiska Schwarzwälder Kirschtorte och imponera på dina gäster med dina bakningsfärdigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *