Gratis Recept » Magiskt Mjuka Muffins – Ett Eggceptionellt Äggfritt Recept!

Magiskt Mjuka Muffins – Ett Eggceptionellt Äggfritt Recept!

Introduktion

Välkommen till ett recept som kommer att förändra ditt sätt att se på bakning. Dessa magiskt mjuka muffins är inte bara otroligt smakrika och saftiga, men de är också helt äggfria! Ja, du hörde rätt. Detta eggceptionellt äggfria recept kommer att visa dig hur du kan skapa underbara bakverk utan att använda ägg. Låt oss dyka in i den spännande världen av äggfri bakning!

Ingredienser

För att göra dessa magiskt mjuka muffins behöver du följande ingredienser:

– 2 koppar allround mjöl
– 1 1/2 kopp socker
– 1/2 kopp osötad kakao
– 1 tesked bakpulver
– 1/2 tesked bikarbonat
– 1/2 tesked salt
– 1 kopp soja- eller mandelmjölk
– 1/2 kopp vegetabilisk olja
– 2 teskedar vaniljextrakt
– 1 kopp kokande vatten

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 180 grader Celsius. Förbered en muffinsplåt genom att smörja den lätt eller använda muffinsformar för att underlätta borttagning och rengöring.

Steg-för-steg instruktioner

1. I en stor skål, kombinera mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör om tills alla ingredienser är väl blandade.

2. I en annan skål, kombinera soja- eller mandelmjölk, vegetabilisk olja och vaniljextrakt. Rör om tills allt är väl blandat.

3. Häll långsamt de våta ingredienserna i de torra ingredienserna under ständig omrörning. Blanda tills smeten är slät och jämn.

4. Häll det kokande vattnet i smeten och rör om tills allt är väl blandat. Smeten kommer att vara ganska tunn, men oroa dig inte – det är så det ska vara!

5. Fyll varje muffinsform till ungefär 2/3 full med smet.

6. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av en muffin kommer ut ren.

7. Låt muffinsen svalna i formen i några minuter innan du tar ut dem och låter dem svalna helt på ett galler.

Slutord

Och där har du det – magiskt mjuka muffins utan ett enda ägg i sikte! Dessa muffins är inte bara läckra, men de är också ett utmärkt alternativ för dem som inte kan eller väljer att inte äta ägg. Så nästa gång du har en längtan efter något sött, varför inte prova detta eggceptionellt äggfria recept? Du kommer inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *