Gratis Recept » Magiskt Mjuka Muffins med Hemlighetsfull Fyllning: En Smaksensation att Suga på!

Magiskt Mjuka Muffins med Hemlighetsfull Fyllning: En Smaksensation att Suga på!

Magiskt Mjuka Muffins med Hemlighetsfull Fyllning: En Smaksensation att Suga på!

Magiskt Mjuka Muffins med Hemlighetsfull Fyllning: En Smaksensation att Suga på!

Muffins är en populär bakelse som passar perfekt till fikat eller som en liten sötsak när suget efter något gott kommer smygande. Men varför nöja sig med vanliga muffins när man kan göra dem magiskt mjuka och fyllda med en hemlighetsfull smaksensation? Häng med i denna artikel för att lära dig hur du kan skapa dessa fantastiska muffins som kommer få dina smaklökar att dansa av glädje!

Ingredienser:

– 250 gram vetemjöl
– 2 teskedar bakpulver
– 1/2 tesked salt
– 100 gram smör, rumstempererat
– 200 gram socker
– 2 ägg
– 1 tesked vaniljextrakt
– 180 ml mjölk

Fyllning:

– 100 gram cream cheese
– 50 gram socker
– 1 äggula
– 1 tesked vaniljextrakt

Gör så här:

1. Börja med att förbereda fyllningen. I en skål, blanda cream cheese, socker, äggula och vaniljextrakt tills det blir en jämn smet. Ställ åt sidan.

2. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius. Placera muffinsformar i en muffinsplåt eller använd pappersformar på en vanlig plåt.

3. I en stor skål, sikta vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda väl och ställ åt sidan.

4. I en separat skål, vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl mellan varje tillsats. Rör i vaniljextrakt.

5. Tillsätt den torra ingrediensblandningen i smörblandningen, växelvis med mjölken. Börja och avsluta med den torra blandningen. Blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat.

6. Häll en matsked muffinssmet i varje muffinsform. Gör sedan en liten fördjupning i mitten av varje muffin med baksidan av skeden.

7. Lägg en tesked av fyllningen i varje fördjupning på muffinsen. Var noga med att inte fylla dem för mycket, då de kan rinna över under gräddningen.

8. Täck fyllningen med ytterligare en matsked muffinssmet, se till att täcka fyllningen helt.

9. Grädda muffinsen i förvärmd ugn i cirka 18-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och fjädrande när man trycker på dem.

10. Ta ut muffinsen från ugnen och låt dem svalna något innan du tar bort dem från muffinsplåten eller formarna.

11. Servera dessa magiskt mjuka muffins med hemlighetsfull fyllning när de fortfarande är varma för att få den bästa smakupplevelsen. Du kommer att bli överraskad av den krämiga och söta fyllningen som gömmer sig inuti de mjuka muffinsen.

Dessa muffins är perfekta att bjuda på till fikat eller att ta med som en liten present till någon du tycker om. De kommer garanterat att imponera på alla som får smaka dem! Så ge dig själv och dina nära och kära en smaksensation att suga på genom att baka dessa magiskt mjuka muffins med hemlighetsfull fyllning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *