Gratis Recept » Magiskt Mjuka Veganska Chokladbollar – En Smakexplosion för Dina Sinnen!

Magiskt Mjuka Veganska Chokladbollar – En Smakexplosion för Dina Sinnen!

Magiskt Mjuka Veganska Chokladbollar – En Smakexplosion för Dina Sinnen!

Ingredienser:

– 200 g dadlar
– 100 g mandlar
– 50 g havregryn
– 3 msk kakao
– 2 msk kokosolja
– 1 tsk vaniljextrakt
– En nypa salt
– Kokosflingor (till att rulla bollarna i)

Gör så här:

1. Förberedning:

Börja med att blötlägga dadlarna i varmt vatten i cirka 10 minuter. Detta kommer att göra dem mjuka och lätta att mixa senare. Under tiden kan du rosta mandlarna i en torr stekpanna på medelhög värme i cirka 5 minuter, eller tills de blir gyllenbruna och doftar underbart. Låt mandlarna svalna innan du fortsätter.

2. Mixa ingredienserna:

Häll av vattnet från dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med de rostade mandlarna, havregrynen, kakao, kokosolja, vaniljextrakt och en nypa salt. Mixa allt tills det bildar en klibbig deg. Om degen är för torr kan du tillsätta lite vatten, en matsked i taget, tills den blir lätt att forma.

3. Forma chokladbollarna:

Nu är det dags att forma de magiskt mjuka chokladbollarna! Ta en liten mängd deg och rulla den mellan dina händer till en boll. Upprepa tills all deg är använd. Om degen fastnar i händerna kan du blöta dem lite med vatten eller olja för att underlätta formningen.

4. Rulla i kokosflingor:

För att ge chokladbollarna en extra touch av magi, rulla dem i kokosflingor. Häll lite kokosflingor på en tallrik och rulla varje boll i dem tills de är helt täckta. Kokosflingorna ger inte bara en härlig smak utan också en vacker kontrast till den mörka chokladen.

5. Kylning:

Placera de färdiga chokladbollarna på en tallrik eller bakplåtspapper och ställ in dem i kylskåpet i cirka 30 minuter för att stelna. Detta gör dem ännu mjukare och ger smakerna tid att utvecklas.

6. Servera och njut:

När chokladbollarna har svalnat och stelnat något är det dags att njuta av denna smakexplosion för dina sinnen! Servera dem som de är eller tillsammans med en kopp varm choklad eller kaffe. Dessa magiskt mjuka veganska chokladbollar kommer garanterat att bli en favorit hos både veganer och icke-veganer.

Avslutande tankar:

Dessa magiskt mjuka veganska chokladbollar är inte bara en smakexplosion för dina sinnen, utan också ett hälsosamt alternativ till traditionella chokladbollar. Dadlarna ger naturlig sötma och fibrer, medan mandlarna bidrar med nyttiga fetter och protein. Dessutom är de helt fria från animaliska produkter, vilket gör dem perfekta för veganer och de som vill minska sin konsumtion av animaliska produkter. Så ge dig själv en smakupplevelse utöver det vanliga och prova dessa magiska chokladbollar redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *