Gratis Recept » Magiskt Mumsiga Marängdrömmar – En Sötsak för Själen!

Magiskt Mumsiga Marängdrömmar – En Sötsak för Själen!

Magiskt Mumsiga Marängdrömmar - En Sötsak för Själen!

Magiskt Mumsiga Marängdrömmar – En Sötsak för Själen!

Ingredienser:

– 4 äggvitor
– 250 g socker
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 tsk vitvinsvinäger
– 1 tsk maizena
– Livsmedelsfärg (valfritt)
– Vispgrädde (valfritt)
– Färska bär (valfritt)

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förbereda alla ingredienser och köksredskap. Se till att äggvitorna är rumstempererade för bästa resultat. Separera äggvitorna från äggulorna noggrant och se till att inga äggulor hamnar i äggvitorna. Det är viktigt att skålen där du ska vispa äggvitorna är helt ren och fri från fett, så att marängen blir luftig och fluffig.

Steg 2: Vispa äggvitorna

Häll äggvitorna i en stor skål och använd en elvisp för att vispa dem på medelhastighet tills de blir skummiga. Tillsätt sedan en matsked socker i taget medan du fortsätter att vispa äggvitorna. Fortsätt vispa tills äggvitorna bildar styva toppar och blir glansiga.

Steg 3: Tillsätt smaksättning

Tillsätt vaniljsocker, vitvinsvinäger och maizena till äggvitorna. Om du vill ge marängerna en färgglad touch kan du också tillsätta några droppar livsmedelsfärg i önskad färg. Fortsätt vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat.

Steg 4: Forma marängerna

Förbered en bakplåtspappersklädd plåt och använd en sked eller en spritspåse för att forma marängerna. Du kan göra dem i olika former och storlekar, som små toppar eller stora marängbottnar. Se till att hålla avstånd mellan marängerna på plåten för att undvika att de flyter ihop under gräddningen.

Steg 5: Grädda marängerna

Värm ugnen till 120 grader Celsius. Sätt in plåten med marängerna i ugnen och grädda dem i cirka 1,5-2 timmar. Marängerna ska vara torra och lätt spröda när de är klara. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen för att undvika att marängerna sjunker ihop.

Steg 6: Kylning och servering

När marängerna är klara, stäng av ugnen och låt dem svalna helt i ugnen med luckan på glänt. Detta hjälper till att undvika att marängerna blir kladdiga. När de har svalnat kan du försiktigt ta bort dem från bakplåtspappret och servera dem som de är eller med tillbehör.

Tillbehör och serveringsförslag

Du kan servera marängerna som de är eller tillsammans med vispad grädde och färska bär. Den krispiga utsidan och den mjuka insidan av marängerna kombineras perfekt med den fluffiga grädden och de saftiga bären. Du kan också använda marängerna som bas för en pavlova eller som dekoration på tårtor och desserter.

Slutsats

Magiskt Mumsiga Marängdrömmar är en underbar sötsak som kommer att förtrolla dina smaklökar. Med rätt teknik och omsorgsfullt valda ingredienser kan du skapa dessa ljuvliga små moln av sötma. Så ge dig själv en njutning för själen och prova detta fantastiska recept på marängdrömmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *