Gratis Recept » Nynäshamns delikata havsskum: En smakresa till Nynäshamns kust med en himmelsk kombination av havssalt och söta frestelser

Nynäshamns delikata havsskum: En smakresa till Nynäshamns kust med en himmelsk kombination av havssalt och söta frestelser

Nynäshamns delikata havsskum: En smakresa till Nynäshamns kust med en himmelsk kombination av havssalt och söta frestelser

Ingredienser:

– 200 g smör
– 200 g socker
– 4 ägg
– 200 g vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 dl mjölk
– 1 dl vispgrädde
– 1 tsk havssalt
– 100 g vit choklad
– 100 g mörk choklad
– 1 dl havssaltflingor

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 175°C och smörj en rund bakform med smör eller använd bakplåtspapper för att undvika att kakan fastnar.

2. I en stor skål, vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa tills smeten är jämn.

3. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen i smeten växelvis med mjölk och vispgrädde. Blanda väl efter varje tillsats.

4. Tillsätt havssaltet i smeten och rör om försiktigt för att fördela det jämnt.

5. Hacka den vita och mörka chokladen grovt och vänd ner dem i smeten. Blanda väl så att chokladen fördelas jämnt.

6. Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan med en spatel.

7. Grädda kakan i den förvärmda ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut ren.

8. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter. Ta sedan ut kakan ur formen och låt den svalna helt på ett galler.

9. När kakan har svalnat helt, strö över havssaltflingor över den för att ge den en extra touch av havssmak.

10. Servera kakan som den är eller tillsammans med en kula vaniljglass eller en klick vispad grädde för att balansera smakerna.

Tips:

– För att få en extra intensiv havssmak kan du blanda havssaltet med lite vatten och pensla det över kakan innan du strör över havssaltflingorna.
– Om du vill göra kakan ännu mer festlig kan du dekorera den med färska bär eller blommor från Nynäshamns omgivningar.
– För att göra kakan ännu saftigare kan du tillsätta lite färskpressad citronsaft eller rivet citronskal i smeten.
– Om du inte har tillgång till havssaltflingor kan du använda vanligt salt, men havssalt ger en unik smakprofil som passar perfekt till denna kaka.

Avslutande tankar:

Nynäshamns delikata havsskum är en smakresa till Nynäshamns kust, där havets salta smaker möter söta frestelser. Denna kaka är en perfekt kombination av havssalt och choklad, vilket ger en himmelsk smakupplevelse. Genom att använda lokala ingredienser från Nynäshamn får du inte bara en läcker kaka, utan också en kulinarisk resa till denna vackra kuststad. Servera kakan som den är eller tillsammans med en kula vaniljglass eller en klick vispad grädde för att skapa en perfekt balans mellan sött och salt. Nynäshamns delikata havsskum är en kaka som kommer att imponera på dina gäster och lämna dem med en smak av Nynäshamns kust i varje tugga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *