Gratis Recept » Smakfulla havre- och mandelkakor med en touch av kardemumma

Smakfulla havre- och mandelkakor med en touch av kardemumma

Smakfulla havre- och mandelkakor med en touch av kardemumma

Smakfulla havre- och mandelkakor med en touch av kardemumma

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl hackade mandlar

Gör så här:

Börja med att förbereda ingredienserna. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat, så att det blir lättare att arbeta med. Hacka även mandlarna om de inte redan är färdighackade.

Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.

Steg 1: Blanda smör och socker

I en stor skål, vispa smöret tillsammans med strösocker och farinsocker tills det blir en jämn och fluffig smet. Detta kan göras för hand eller med hjälp av en elvisp.

Steg 2: Tillsätt ägget

Tillsätt ägget i smör- och sockersmeten och fortsätt att vispa tills allt är väl blandat.

Steg 3: Tillsätt torra ingredienser

I en separat skål, blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och malen kardemumma. Tillsätt sedan denna torra blandning i smör- och sockersmeten. Använd en träslev eller en visp för att blanda allt tills det blir en jämn deg.

Steg 4: Lägg till mandlar

Tillsätt de hackade mandlarna i degen och blanda väl så att de är jämnt fördelade.

Steg 5: Forma kakor

Ta en matsked av degen och rulla den till en boll mellan dina händer. Placera bollen på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till den något med handflatan. Upprepa processen med resten av degen, se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan kakorna för att de ska kunna sprida sig under gräddningen.

Steg 6: Grädda

Placera plåten i den förvärmda ugnen och grädda kakorna i cirka 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg runt kanterna.

Steg 7: Kyl och njut

Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt. När de har svalnat kan du njuta av dessa smakfulla havre- och mandelkakor med en touch av kardemumma!

Du kan förvara kakorna i en lufttät behållare i upp till en vecka, men vi tvivlar på att de kommer att hålla så länge innan de blir uppätna!

Avslutande tankar

De här havre- och mandelkakorna är perfekta för alla tillfällen – från fikastunder till att bjuda på som en gåva till någon speciell. Den subtila smaken av kardemumma ger dem en extra touch av lyx och gör dem till en favorit hos både vuxna och barn.

Prova detta recept och låt dessa smakfulla kakor bli en del av ditt bakrepertoar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *