Gratis Recept » Smakresan till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago – en himmelsk mandelkaka med en touch av citron och kanel!

Smakresan till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago – en himmelsk mandelkaka med en touch av citron och kanel!

Smakresan till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago - en himmelsk mandelkaka med en touch av citron och kanel!

Smakresan till Spanien: Utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago – en himmelsk mandelkaka med en touch av citron och kanel!

Spanien är känt för sin rika matkultur och fantastiska desserter. En av de mest älskade spanska sötsakerna är Tarta de Santiago, en himmelsk mandelkaka med en touch av citron och kanel. Denna kaka är inte bara en fröjd för smaklökarna, utan också en symbol för den historiska regionen Galicien i nordvästra Spanien. Låt oss ta en smakresa till Spanien och utforska den förtrollande världen av Tarta de Santiago!

Ingredienser:

– 250 gram mandelmjöl
– 250 gram socker
– 6 ägg
– Rivet skal från 1 citron
– 1 tesked kanel
– Florsocker (till dekoration)

Framställning:

1. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius. Smörj och mjöla en rund bakform (ca 23 cm i diameter).

2. Separera äggulorna från äggvitorna och placera dem i olika skålar.

3. I en stor skål, blanda mandelmjöl, socker, citronskal och kanel tillsammans.

4. Tillsätt äggulorna till mandelmjölblandningen och blanda väl tills smeten blir jämn och krämig.

5. I en separat skål, vispa äggvitorna till mjuka toppar. Detta kan ta några minuter, så var tålmodig.

6. Vänd försiktigt ner äggvitorna i mandelmjölblandningen. Var noga med att inte överröra, då det kan påverka konsistensen på kakan.

7. Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan med en spatel.

8. Grädda kakan i den förvärmde ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och en provsticka kommer ut ren när den sätts in i mitten av kakan.

9. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt i formen på ett galler.

10. När kakan har svalnat, ta försiktigt bort den från formen och placera den på ett serveringsfat.

11. Innan servering, sikta florsocker över kakan för att ge den en vacker finish.

Tarta de Santiago är en fantastiskt mångsidig kaka som kan serveras på olika sätt. Traditionellt serveras den oftast som en enkel mandelkaka, men du kan också välja att dekorera den med rosmarin, citronskivor eller till och med vispad grädde. Oavsett hur du väljer att servera den, kommer denna himmelska mandelkaka definitivt att imponera på dina gäster.

En bit Tarta de Santiago är som en smakresa till Spanien. Den rika mandelsmaken, tillsammans med den friska citronen och den varma kanelen, tar dig direkt till de soliga gatorna i Galicien. Det är en kaka som inte bara smakar fantastiskt, utan också bär på en historia och tradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Så nästa gång du vill ta dig på en kulinarisk resa till Spanien, ge dig själv den förtrollande upplevelsen av att baka en Tarta de Santiago. Du kommer inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *