Gratis Recept » Spöklika Sötsaker: Ett Steg-för-Steg Recept på Hemsökta Halloween Cupcakes

Spöklika Sötsaker: Ett Steg-för-Steg Recept på Hemsökta Halloween Cupcakes

Introduktion

När Halloween närmar sig, är det dags att börja planera för de skrämmande festligheterna. Och vad kan vara mer passande än att skapa några spöklika sötsaker för att sätta stämningen? Dessa hemsökta Halloween cupcakes är både läckra och läskiga, perfekta för alla dina Halloween-firande behov. Följ detta steg-för-steg recept för att skapa dina egna spöklika sötsaker.

Ingredienser

För att göra dessa hemsökta Halloween cupcakes, kommer du att behöva följande ingredienser:

– 200g mjöl
– 200g socker
– 100g smör
– 4 ägg
– 2 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1/2 tsk salt
– 125g mjölk
– Svart och orange livsmedelsfärg
– Vit frosting
– Chokladknappar och lakritssnören för dekoration

Steg 1: Förbered Cupcake Smeten

Börja med att förvärm ugnen till 180 grader. I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt. I en annan skål, vispa samman smör, ägg, vaniljextrakt och mjölk tills det är jämnt blandat. Häll de våta ingredienserna i de torra och rör om tills smeten är slät.

Steg 2: Färga Smeten

Dela smeten i två skålar. Tillsätt några droppar svart livsmedelsfärg i en skål och orange i den andra. Rör om tills färgen är jämnt fördelad.

Steg 3: Fyll Cupcake Formarna

Använd en sked för att fylla varje cupcake form med en liten mängd av den svarta smeten, följt av den orange. Upprepa detta tills alla formar är fyllda till ungefär 2/3.

Steg 4: Grädda Cupcakes

Placera cupcakes i ugnen och grädda i ca 20 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sticks in i mitten av en cupcake. Låt cupcakes svalna helt innan du dekorerar.

Steg 5: Förbered Frostingen

Medan cupcakes svalnar, förbered frostingen. Använd vit frosting för att skapa ett spöklikt utseende. Du kan antingen köpa färdig vit frosting eller göra din egen genom att blanda smör, florsocker, vaniljextrakt och mjölk.

Steg 6: Dekorera Cupcakes

När cupcakes är helt svala, sprid ett lager av vit frosting på varje cupcake. Använd chokladknappar för att skapa ögon och en mun på ditt spöke, och klipp lakritssnören till små bitar för att skapa hår. Var kreativ och ha kul med detta steg – varje spöke kan ha sin egen unika personlighet!

Slutsats

Och där har du det – dina egna hemsökta Halloween cupcakes! Dessa spöklika sötsaker är säkra på att vara en hit på din nästa Halloween-fest. De är inte bara läckra, men också roliga att göra och ännu roligare att äta. Så varför inte prova detta recept och lägg till lite extra skräck till din Halloween?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *