Gratis Recept » Vit chokladglädje: En himmelsk smältande symfoni av krispiga bakverk och len vit choklad

Vit chokladglädje: En himmelsk smältande symfoni av krispiga bakverk och len vit choklad

Vit chokladglädje: En himmelsk smältande symfoni av krispiga bakverk och len vit choklad

Vit chokladglädje: En himmelsk smältande symfoni av krispiga bakverk och len vit choklad

Ingredienser:

– 200 g vit choklad
– 150 g smör
– 200 g socker
– 3 ägg
– 1 tsk vaniljextrakt
– 250 g vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 100 g hackade mandlar
– 100 g hackad vit choklad

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förbereda ingredienserna. Hacka den vita chokladen och smöret i mindre bitar och låt dem stå framme för att mjukna. Mät upp sockret och separera äggulan från äggvitan. Sätt ugnen på 180 grader Celsius och förbered en bakplåt med bakplåtspapper.

Steg 2: Smältning av vit choklad och smör

Placera den hackade vita chokladen och smöret i en värmetålig skål som passar över en kastrull med kokande vatten. Se till att botten av skålen inte nuddar vattnet. Rör om tills chokladen och smöret smälter helt och bildar en slät smet. Ta bort skålen från värmen och låt svalna något.

Steg 3: Blandning av deg

I en separat skål, vispa äggulan och sockret tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljextraktet och den smälta choklad- och smörblandningen. Blanda väl. I en annan skål, sikta vetemjölet och bakpulvret tillsammans. Tillsätt den torra blandningen i ägg- och chokladsmeten och rör om tills allt är väl blandat.

Steg 4: Tillsättning av krispiga ingredienser

Tillsätt de hackade mandlarna och den hackade vita chokladen i degen. Rör om tills de är jämnt fördelade i smeten.

Steg 5: Formning av kakor

Ta en matsked av degen och forma den till små bollar. Placera dem på bakplåten med tillräckligt med utrymme mellan varje kaka för att de ska kunna sprida sig under gräddningen. Platta till bollarna något med baksidan av skeden.

Steg 6: Gräddning

Sätt in bakplåten i den förvärmda ugnen och grädda kakorna i cirka 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg runt kanterna. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna på bakplåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Steg 7: Servering

När kakorna har svalnat helt är de redo att serveras. Den lena vita chokladen smälter i munnen och kombineras perfekt med de krispiga mandlarna och bitarna av vit choklad. Servera dem med en kopp varm choklad eller ett glas kall mjölk för en riktig smakupplevelse.

Dessa vit chokladkakor är perfekta för alla tillfällen, från fikapauser till festliga tillställningar. De är en himmelsk symfoni av smaker och texturer som kommer att glädja dina smaklökar. Prova detta recept och njut av den underbara kombinationen av vit choklad och krispiga bakverk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *