Gratis Recept » Lila drömmar: Utforska smaken av creme de violette med dessa förtrollande cocktails

Lila drömmar: Utforska smaken av creme de violette med dessa förtrollande cocktails

Lila drömmar: Utforska smaken av creme de violette med dessa förtrollande cocktails

Creme de violette är en likör som få människor har hört talas om, men dess unika smak och färg gör den till en spännande ingrediens att experimentera med i cocktails. Den har en distinkt lila färg och en söt, blommig smak som påminner om violgodis eller parfymerade blommor. I denna artikel kommer vi att utforska några fantastiska cocktails som du kan skapa med creme de violette och imponera på dina vänner med.

1. Violett martini

En klassisk martini får en twist med tillsatsen av creme de violette. För att göra denna cocktail behöver du:

– 60 ml gin
– 15 ml creme de violette
– 15 ml torr vermouth
– Isbitar
– En citronskiva för garnering

Börja med att fylla en shaker till hälften med isbitar. Tillsätt gin, creme de violette och torr vermouth i shakern. Skaka ordentligt i cirka 30 sekunder för att kyla ner ingredienserna och blanda dem väl. Sila över i ett martiniglas och garnera med en citronskiva. Servera genast och njut av den förtrollande lila färgen och den blommiga smaken.

2. Lavendel sour

Lavendel är en annan blomma som passar perfekt med creme de violette. Denna cocktail kombinerar de två för att skapa en uppfriskande och aromatisk drink. För att göra en lavendel sour behöver du:

– 60 ml bourbon
– 30 ml färskpressad citronjuice
– 15 ml creme de violette
– 15 ml lavendelsirap (blanda lika delar socker och vatten och tillsätt torkade lavendelblommor, låt svalna innan användning)
– En äggvita
– Isbitar
– Torkade lavendelblommor för garnering

Börja med att fylla en shaker till hälften med isbitar. Tillsätt bourbon, citronjuice, creme de violette, lavendelsirap och äggvita i shakern. Skaka kraftigt i cirka 1 minut för att skapa ett krämigt skum. Sila över i ett glas fyllt med isbitar och garnera med torkade lavendelblommor. Den lavendel sour är en perfekt balans mellan sötma, syra och blommiga toner.

3. Violet gin fizz

En gin fizz är en klassisk cocktail som blir ännu mer spännande med tillsatsen av creme de violette. För att göra en violet gin fizz behöver du:

– 60 ml gin
– 30 ml färskpressad citronjuice
– 15 ml creme de violette
– 15 ml sockerlag (blanda lika delar socker och vatten, låt svalna innan användning)
– Sodavatten
– Isbitar
– En citronskiva för garnering

Fyll ett highballglas till hälften med isbitar. Tillsätt gin, citronjuice, creme de violette och sockerlag i glaset. Rör om försiktigt för att blanda ingredienserna. Toppa med sodavatten och garnera med en citronskiva. Den violetta gin fizz är en uppfriskande och bubblig cocktail som kommer att imponera på alla med sin lila färg och friska smak.

4. Violett margarita

En margarita är en populär cocktail som vanligtvis görs med tequila, men genom att lägga till creme de violette får den en ny dimension av smak och färg. För att göra en violett margarita behöver du:

– 60 ml tequila
– 30 ml färskpressad limejuice
– 15 ml creme de violette
– 15 ml agavesirap (eller enkelt sockerlag)
– Isbitar
– En limeskiva för garnering

Fyll en shaker till hälften med isbitar. Tillsätt tequila, limejuice, creme de violette och agavesirap i shakern. Skaka ordentligt i cirka 30 sekunder för att blanda ingredienserna och kyla ner dem. Sila över i ett glas fyllt med isbitar och garnera med en limeskiva. Den violett margarita är en spännande twist på en klassiker och kommer att överraska med sin lila färg och blommiga smak.

Sammanfattning

Creme de violette är en likör som ger cocktails en förtrollande lila färg och en blommig smak. Genom att experimentera med denna unika ingrediens kan du skapa spännande och intressanta drinkar som kommer att imponera på dina vänner. Prova dessa fyra recept på violett martini, lavendel sour, violet gin fizz och violett margarita för att utforska smaken av creme de violette och uppleva en lila dröm i din cocktail.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *