Gratis Recept » Blåbärsdröm i Smördeg: En Söt Avslutning på Middagen

Blåbärsdröm i Smördeg: En Söt Avslutning på Middagen

Introduktion

Blåbärsdröm i smördeg är en läcker dessert som ger en söt avslutning på middagen. Denna dessert kombinerar den friska smaken av blåbär med den krispiga texturen av smördeg för att skapa en himmelsk upplevelse. Här är ett detaljerat recept för att göra denna underbara dessert.

Ingredienser

För att göra blåbärsdröm i smördeg behöver du följande ingredienser:

– 1 paket smördeg
– 2 koppar färska blåbär
– 1/2 kopp socker
– 1/4 kopp majsstärkelse
– 1 tesked citronsaft
– 1 ägg
– 1 matsked vatten
– Florsocker för garnering

Förberedelser

Börja med att förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta till en rektangel på ungefär 30×40 cm. Skär degen i fyra lika stora rektanglar.

Blåbärsfyllning

För att göra blåbärsfyllningen, kombinera blåbär, socker, majsstärkelse och citronsaft i en medium kastrull. Koka upp blandningen på medelhög värme, rör om ofta tills blandningen tjocknar. Detta tar vanligtvis mellan 5-7 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna.

Montering

Fördela blåbärsfyllningen jämnt mellan de fyra smördegsrektanglarna, lämna en kant runt om på ungefär 1 cm. Vik över ena sidan av smördegen till den andra för att skapa en rektangel. Tryck ihop kanterna med en gaffel för att försegla.

I en liten skål, vispa ihop ägget och vattnet för att göra en äggvask. Pensla äggvaskan över toppen av varje smördegsrektangel.

Gräddning

Placera smördegsrektanglarna på en bakplåtspapperklädd bakplåt. Grädda i den förvärmda ugnen i 15-20 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga. Låt svalna på bakplåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Servering

Strö florsocker över de kylda blåbärsdrömmarna precis innan servering. Dessa smördegsdrömmar är bäst när de serveras samma dag, men kan förvaras i en lufttät behållare i upp till två dagar.

Slutsats

Blåbärsdröm i smördeg är en fantastisk dessert som är både lätt att göra och otroligt läcker. Den kombinerar den söta, syrliga smaken av blåbär med den rika, krispiga texturen av smördeg för att skapa en dessert som är säker på att imponera på dina gäster. Så nästa gång du vill ha en söt avslutning på din middag, prova detta recept – du kommer inte bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *