Gratis Recept » Chokladälskares dröm: Catarina Königs himmelska chokladtårta med karamelliserade nötter och hallonkompott

Chokladälskares dröm: Catarina Königs himmelska chokladtårta med karamelliserade nötter och hallonkompott

Chokladälskares dröm: Catarina Königs himmelska chokladtårta med karamelliserade nötter och hallonkompott

Chokladälskares dröm: Catarina Königs himmelska chokladtårta med karamelliserade nötter och hallonkompott

Att vara en chokladälskare innebär att man alltid är på jakt efter det perfekta chokladreceptet. Ett recept som får smaklökarna att dansa och som tar en till chokladens himmel. Catarina Königs himmelska chokladtårta med karamelliserade nötter och hallonkompott är precis en sådan tårta. Med sin kombination av rik choklad, knapriga nötter och syrlig hallonkompott kommer denna tårta att bli en favorit hos alla chokladälskare.

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad
– 200 g smör
– 200 g socker
– 4 ägg
– 150 g vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 100 g hasselnötter
– 100 g valnötter
– 100 g mandlar
– 200 g socker
– 200 g hallon
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1 dl vatten

Gör så här:

1. Smält chokladen och smöret

Börja med att smälta den mörka chokladen och smöret i en skål över ett vattenbad. Rör om tills det är helt smält och väl blandat.

2. Vispa ägg och socker

I en annan skål vispar du ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt. Detta tar vanligtvis cirka 5 minuter.

3. Blanda chokladblandningen med äggsmeten

Häll den smälta chokladen och smöret i äggsmeten och blanda väl. Se till att allt är ordentligt blandat och att det inte finns några klumpar.

4. Tillsätt mjöl och bakpulver

Sikta vetemjölet och bakpulvret över chokladblandningen och vik försiktigt in det i smeten. Var försiktig så att du inte övermixar, då kan tårtan bli kompakt.

5. Förbered nötterna

Hacka hasselnötter, valnötter och mandlar grovt och rosta dem i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna och doftar gott.

6. Karamellisera nötterna

I en annan stekpanna, häll i sockret och låt det smälta på medelhög värme tills det blir en gyllenbrun karamell. Tillsätt de rostade nötterna och blanda väl så att alla nötter täcks av karamellen. Häll ut nöt- och karamellblandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna.

7. Gör hallonkompotten

I en kastrull, tillsätt hallon, socker, vaniljextrakt och vatten. Koka upp på medelhög värme och låt sjuda i cirka 10 minuter tills hallonen har mjuknat och blandningen har tjocknat något. Ta av från värmen och låt svalna.

8. Grädda chokladtårtan

Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i förvärmd ugn på 180 grader i cirka 30-35 minuter, eller tills en provsticka kommer ut ren när den sätts i mitten av tårtan. Låt tårtan svalna helt innan du tar ut den ur formen.

9. Montera tårtan

När tårtan har svalnat, skär den horisontellt i två delar. Bred ett generöst lager av hallonkompotten på den undre delen av tårtan och lägg sedan på den övre delen. Bred ytterligare ett lager av hallonkompott på toppen av tårtan.

10. Dekorera med karamelliserade nötter

Krossa de karamelliserade nötterna grovt och strö över tårtan som dekoration. Du kan även lägga några hela nötter på toppen för extra effekt.

Nu är Catarina Königs himmelska chokladtårta med karamelliserade nötter och hallonkompott redo att serveras! Denna tårta kommer garanterat att imponera på alla chokladälskare med sin rika smak och vackra presentation. Njut av varje tugga och låt dig förföras av chokladens magi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *