Gratis Recept » Chokladfyllda jordgubbsdrömmar: En himmelsk kombination av saftiga jordgubbar och len choklad som smälter i munnen

Chokladfyllda jordgubbsdrömmar: En himmelsk kombination av saftiga jordgubbar och len choklad som smälter i munnen

Chokladfyllda jordgubbsdrömmar: En himmelsk kombination av saftiga jordgubbar och len choklad som smälter i munnen

Chokladfyllda jordgubbsdrömmar: En himmelsk kombination av saftiga jordgubbar och len choklad som smälter i munnen

Ingredienser:

– 250 gram färska jordgubbar
– 200 gram mörk choklad
– 100 gram vit choklad
– 1 tesked vaniljextrakt
– 1 matsked smör
– 1 matsked florsocker

Gör så här:

Steg 1: Förbered jordgubbarna

Börja med att tvätta och torka jordgubbarna noggrant. Ta sedan bort stjälkarna och skär ett litet snitt i toppen av varje jordgubbe för att skapa en liten ficka för chokladen.

Steg 2: Smält den mörka chokladen

Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten, se till att vattnet inte rör vid skålen. Rör om chokladen tills den smälter helt och blir len och slät.

Steg 3: Fyll jordgubbarna med choklad

Använd en tesked eller en spritspåse för att fylla varje jordgubbe med den smälta mörka chokladen. Se till att fylla fickan i jordgubben helt och hållet. Ställ jordgubbarna åt sidan och låt chokladen stelna.

Steg 4: Smält den vita chokladen

Precis som med den mörka chokladen, bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över sjudande vattenbad. Tillsätt vaniljextraktet och smöret och rör om tills allt har smält och blandats väl.

Steg 5: Doppa jordgubbarna i den vita chokladen

Ta varje fylld jordgubbe och doppa den i den smälta vita chokladen. Se till att täcka hela jordgubben med ett jämnt lager av den vita chokladen. Placera de doppade jordgubbarna på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Steg 6: Låt jordgubbarna stelna

Ställ plåten med de doppade jordgubbarna i kylskåpet i cirka 30 minuter eller tills chokladen har stelnat helt.

Steg 7: Dekorera och servera

När chokladen har stelnat kan du dekorera jordgubbarna med lite florsocker för en extra touch. Servera dem som de är eller som en del av en dessert. Dessa chokladfyllda jordgubbsdrömmar är perfekta att njuta av på egen hand eller att dela med vänner och familj.

Sammanfattning:

Chokladfyllda jordgubbsdrömmar är en fantastisk kombination av saftiga jordgubbar och len choklad. Genom att fylla jordgubbarna med smält mörk choklad och doppa dem i smält vit choklad skapas en himmelsk smakupplevelse. Dessa läckra godbitar kan serveras som de är eller som en del av en dessert. Dekorera dem med florsocker för en extra touch. Njut av dessa chokladfyllda jordgubbsdrömmar själv eller dela dem med nära och kära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *