Gratis Recept » Chokladfyllda Smördegskonstverk – En Sötsak att Förföra Dina Smaklökar Med!

Chokladfyllda Smördegskonstverk – En Sötsak att Förföra Dina Smaklökar Med!

Chokladfyllda Smördegskonstverk - En Sötsak att Förföra Dina Smaklökar Med!

Chokladfyllda Smördegskonstverk – En Sötsak att Förföra Dina Smaklökar Med!

Ingredienser:

– 1 rulle smördeg
– 100 gram mörk choklad
– 2 matskedar strösocker
– 1 tesked vaniljextrakt
– 1 ägg, uppvispat för pensling
– Florsocker för dekoration

Steg 1: Förberedelse

Börja med att förvärma ugnen till 200 grader Celsius. Ta sedan fram smördegen och låt det tina enligt anvisningarna på förpackningen. Det är viktigt att smördegen är kall när den används för att få bästa resultat.

Steg 2: Chokladfyllning

Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att chokladen smälter jämnt och blir helt slät. När chokladen är smält, tillsätt strösocker och vaniljextrakt. Blanda väl tills allt är ordentligt kombinerat och sätt åt sidan för att svalna något.

Steg 3: Skapa konstverken

Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta till en rektangel med en tjocklek på cirka 3 mm. Använd en kniv eller kakformar för att skära ut mindre rektanglar eller valfri form du önskar. Se till att du har ett jämnt antal bitar för att kunna para ihop dem senare.

Steg 4: Fyll smördegen

Placera en tesked av chokladfyllningen i mitten av hälften av smördegsbitarna. Se till att lämna tillräckligt med utrymme runt kanterna för att kunna försegla dem senare. Använd en pensel för att pensla ägg på kanterna av smördegen för att hjälpa till att försegla dem.

Steg 5: Sammanfogning

Ta de resterande smördegsbitarna och placera dem över fyllda bitarna. Tryck försiktigt kanterna ihop för att försegla dem ordentligt. Använd en gaffel för att göra ett mönster runt kanterna och säkerställa att de är ordentligt stängda.

Steg 6: Grädda

Placera de fyllda smördegskonstverken på en bakplåtspapperklädd plåt. Pensla dem med ägg för en glansig yta och extra gyllene färg. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills de är gyllenbruna och puffiga.

Steg 7: Servera

När smördegskonstverken har svalnat något, sikta över lite florsocker för att ge dem en vacker finish. Servera dem som de är eller tillsammans med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass för en extra lyxig touch.

Avslutande tankar

Dessa chokladfyllda smördegskonstverk är en perfekt kombination av krispighet och sötma. De är enkla att göra och kommer definitivt att förföra dina smaklökar. Prova detta recept och imponera på dina vänner och familj med dessa läckra sötsaker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *