Gratis Recept » Daim Delight: En himmelsk efterrätt i glas med krossade digestivekex och knäckig daim

Daim Delight: En himmelsk efterrätt i glas med krossade digestivekex och knäckig daim

Daim Delight: En himmelsk efterrätt i glas med krossade digestivekex och knäckig daim

Daim Delight: En himmelsk efterrätt i glas med krossade digestivekex och knäckig daim

Att avnjuta en läcker efterrätt är ett sätt att unna sig något extra och skapa en himmelsk smakupplevelse. Daim Delight är en fantastisk dessert som kombinerar krossade digestivekex och knäckig daim för att skapa en perfekt balans mellan sött och knaprigt. Här är ett detaljerat recept på hur du kan skapa denna läckra efterrätt i glas.

Ingredienser:

– 200 g digestivekex
– 100 g smör
– 200 g mjölkchoklad
– 200 g daim
– 500 ml vispgrädde
– 2 msk socker
– 1 tsk vaniljsocker

Steg 1: Krossa digestivekexen

Börja med att krossa digestivekexen. Du kan göra detta genom att lägga dem i en plastpåse och använda en kavel för att krossa dem till små smulor. Se till att inte krossa dem för mycket, då det är trevligt med lite textur i efterrätten.

Steg 2: Smält smöret

Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret har smält helt, ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna något.

Steg 3: Blanda kexsmulor och smör

Häll de krossade digestivekexen i en skål och häll det smälta smöret över dem. Blanda väl tills kexsmulorna är helt täckta av smöret.

Steg 4: Fyll glasen med kexblandningen

Ta fram de glas eller skålar som du vill servera efterrätten i. Fördela kexblandningen jämnt mellan glasen och tryck försiktigt ner den för att skapa en jämn botten.

Steg 5: Smält mjölkchokladen

Smält mjölkchokladen i en värmetålig skål över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Om du använder mikrovågsugnen, se till att smälta chokladen i korta intervaller och rör om mellan varje intervall för att undvika att den bränns.

Steg 6: Häll chokladen över kexblandningen

När chokladen har smält helt och är len och krämig, häll den över kexblandningen i glasen. Se till att täcka kexblandningen helt med choklad för att skapa en jämn yta.

Steg 7: Krossa daimen

Krossa daimen genom att lägga den i en plastpåse och använda en kavel eller hammare för att krossa den i små bitar. Du kan välja hur grovt eller fint du vill ha daimbitarna beroende på din personliga smak.

Steg 8: Vispa grädden

Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker tills den blir fluffig och får mjuka toppar. Var noga med att inte övervispa grädden, då den kan bli kornig.

Steg 9: Toppa med daim och grädde

Strö de krossade daimbitarna över den smälta chokladen i glasen. Toppa sedan varje glas med en generös klick av den vispade grädden. Du kan använda en sprits eller en sked för att få till en fin presentation.

Steg 10: Kyl och servera

Ställ glasen i kylen i minst två timmar för att låta efterrätten sätta sig och chokladen stelna. När det är dags att servera, ta ut glasen från kylen och njut av denna himmelska efterrätt i glas.

Daim Delight är en fantastisk dessert som kommer att imponera på dina gäster med sin kombination av krossade digestivekex, knäckig daim, len mjölkchoklad och fluffig grädde. Detta recept ger dig en detaljerad guide för att skapa denna läckra efterrätt som kommer att bli en favorit på middagsbordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *