Gratis Recept » Dulce de Leche Drömmar: En himmelsk efterrätt i glas

Dulce de Leche Drömmar: En himmelsk efterrätt i glas

Dulce de Leche Drömmar: En himmelsk efterrätt i glas

Introduktion

Dulce de Leche Drömmar är en himmelsk dessert som kommer att ta dina smaklökar på en resa till paradiset. Denna söta, krämiga och rika efterrätt är perfekt för alla tillfällen, från familjemiddagar till festliga firanden. Den består av lager av dulce de leche, grädde och krossade kex, toppade med ett lager av choklad. Följ detta recept för att skapa din egen version av denna läckra dessert.

Ingredienser

För att göra Dulce de Leche Drömmar behöver du följande ingredienser:

– 2 burkar (ca 800g) dulce de leche
– 500 ml vispgrädde
– 200 g digestivekex
– 100 g mörk choklad
– 50 g smör
– En nypa salt

Framställning av Dulce de Leche Drömmar

Steg 1: Förbered kexbotten

Börja med att krossa digestivekexen till fina smulor. Du kan antingen använda en matberedare eller lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sedan de krossade kexen och en nypa salt. Blanda väl tills alla smulor är väl blandade med smöret. Fördela denna blandning jämnt i botten av dina glas och tryck ner den för att skapa en fast botten. Ställ glasen i kylskåpet för att stelna.

Steg 2: Förbered Dulce de Leche-lagret

Öppna burkarna med dulce de leche och rör om innehållet för att göra det smidigare. Fördela dulce de leche jämnt över kexbotten i varje glas, och se till att det är ett tjockt lager. Ställ glasen tillbaka i kylskåpet för att låta dulce de leche-lagret stelna.

Steg 3: Förbered gräddlagret

Vispa grädden till mjuka toppar. Var försiktig så att du inte övervispar, eftersom grädden kan bli kornig och förlora sin smidiga konsistens. Fördela den vispade grädden jämnt över dulce de leche-lagret i varje glas.

Steg 4: Förbered chokladtoppingen

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Låt chokladen svalna något innan du häller den över gräddlagret i varje glas. Använd baksidan av en sked för att sprida chokladen jämnt.

Steg 5: Servera din Dulce de Leche Drömmar

Låt glasen stå i kylskåpet i minst en timme innan servering för att låta alla lager stelna ordentligt. Servera kall och njut av denna himmelska dessert!

Slutsats

Dulce de Leche Drömmar är en otroligt läcker dessert som är lika vacker att se på som den är att äta. Med sina lager av kex, dulce de leche, grädde och choklad är det en riktig dröm för alla sötsugna. Prova detta recept nästa gång du vill imponera på dina gäster med en dessert de aldrig kommer att glömma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *