Gratis Recept » Fluffig drömmaräng med himmelsk smak – en luftig efterrätt som smälter i munnen!

Fluffig drömmaräng med himmelsk smak – en luftig efterrätt som smälter i munnen!

Fluffig drömmaräng med himmelsk smak - en luftig efterrätt som smälter i munnen!

Fluffig drömmaräng med himmelsk smak – en luftig efterrätt som smälter i munnen!

Att avsluta en god middag med en läcker efterrätt är något som de flesta av oss älskar. Och vad kan vara bättre än en fluffig drömmaräng med himmelsk smak? Denna luftiga efterrätt smälter i munnen och kommer definitivt att imponera på dina gäster. Här är ett detaljerat recept för att skapa denna fantastiska rätt.

Ingredienser:

– 6 äggvitor
– 300 g socker
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1 tsk vitvinsvinäger
– 2 tsk majsstärkelse
– 500 ml vispgrädde
– Färska bär (till servering)

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 120 grader Celsius. Ta fram en bakplåtspapperklädd rund form med en diameter på cirka 23 cm.

2. Separera äggvitorna från äggulorna och se till att det inte finns något spår av äggula i äggvitorna. Detta är viktigt för att få en riktigt fluffig meringue.

3. Placera äggvitorna i en stor skål och använd en elvisp för att vispa dem till ett fast skum. Detta kan ta några minuter, så var tålmodig.

4. Tillsätt sockret i omgångar medan du fortsätter att vispa äggvitorna. Fortsätt vispa tills sockret har lösts upp och blandningen är blank och glansig.

5. Tillsätt vaniljextrakt och vitvinsvinäger i äggvitorna. Blanda försiktigt med en spatel tills allt är väl blandat.

6. Sikta majsstärkelsen över äggvitorna och vik försiktigt in den i smeten. Var noga med att inte överarbeta smeten, eftersom detta kan göra meringuen platt istället för fluffig.

7. Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med baksidan av en sked eller spatel.

8. Placera formen i den förvärmda ugnen och baka i cirka 1 timme och 30 minuter, eller tills meringuen är fast och torr på utsidan. Undvik att öppna ugnsluckan under bakningen, eftersom detta kan få meringuen att sjunka ihop.

9. När meringuen är klar, stäng av ugnen och låt den svalna helt i ugnen. Detta hjälper till att förhindra att meringuen kollapsar.

10. När meringuen har svalnat helt, ta ut den ur ugnen och placera den på ett serveringsfat.

11. Vispa grädden till en fast konsistens och bred den över meringuen. Du kan dekorera med färska bär som jordgubbar, blåbär eller hallon för att ge en fräsch och vacker touch.

12. Skär meringuen i generösa bitar och servera omedelbart. Den fluffiga drömmarängen kommer att smälta i munnen och lämna dina gäster begärande mer.

Denna fluffiga drömmaräng med himmelsk smak är verkligen en efterrätt som imponerar. Den luftiga konsistensen och den söta smaken kommer att göra den till en favorit hos både vuxna och barn. Så varför inte prova detta recept och njuta av en riktigt härlig efterrätt som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *