Gratis Recept » Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade marshmallows och knapriga nötter

Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade marshmallows och knapriga nötter

Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade marshmallows och knapriga nötter

Ingredienser:

– 4 mogna bananer
– 100 gram mörk choklad
– 1 påse marshmallows
– 50 gram hackade nötter (t.ex. valnötter eller mandlar)
– 4 matskedar karamellsås
– 4 matskedar smör

Steg 1: Förberedelser

Börja med att förbereda grillen. Tänd grillkol eller värm upp en gasgrill till medelhög värme. Se till att gallret är rent och olja det lätt för att undvika att ingredienserna fastnar.

Steg 2: Förbered chokladbananerna

Skär ett snitt längs med bananerna, men se till att inte skära igenom hela vägen. Detta kommer att skapa en liten ficka för fyllningen. Placera bananerna på en tallrik.

Steg 3: Fyllning med choklad

Bryt den mörka chokladen i små bitar och fyll bananfickorna med chokladbitarna. Var generös med mängden choklad, eftersom den kommer att smälta och skapa en härlig smak tillsammans med bananerna.

Steg 4: Förbered marshmallows och nötter

Strö de hackade nötterna på en tallrik bredvid grillen. Öppna påsen med marshmallows och placera dem bredvid nötterna.

Steg 5: Grillning

Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Pensla bananerna med smält smör för att undvika att de bränner fast på gallret. Placera bananerna på gallret och grilla dem i cirka 5-7 minuter, eller tills chokladen har smält och bananerna har blivit mjuka.

Steg 6: Karamellisera marshmallows och nötter

Under tiden som bananerna grillas, ta tallriken med marshmallows och nötter till grillen. Placera marshmallowsen på ett grillspett och håll dem över glöden tills de blir gyllenbruna och karamelliserade. Vänd dem regelbundet för att undvika att de bränns.

Steg 7: Servering

När bananerna är klara, ta bort dem från grillen och placera dem på en serveringsfat. Strö de karamelliserade marshmallowsen över bananerna och toppa med de knapriga nötterna. Avsluta genom att ringla karamellsås över hela rätten.

Tips:

– För en extra touch av sötma kan du strö lite kanel över bananerna innan du fyller dem med choklad.
– Servera gärna chokladbananerna med en kula vaniljglass eller vispad grädde för att balansera smakerna.
– Om du inte har tillgång till en grill kan du också tillaga denna rätt i ugnen. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och grilla bananerna i cirka 10-15 minuter, eller tills chokladen har smält och bananerna är mjuka.

Nu är det dags att njuta av denna grillade smaksensation! Servera den som en efterrätt på sommarfesten eller som en mysig avslutning på en grillkväll med vänner och familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *