Gratis Recept » Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade nötter och vaniljglass

Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade nötter och vaniljglass

Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade nötter och vaniljglass

Grillad smaksensation: Chokladbanan med karamelliserade nötter och vaniljglass

Att grilla är inte bara för köttälskare. Det finns många spännande och läckra desserter som kan tillagas på grillen. En av de mest populära är chokladbanan med karamelliserade nötter och vaniljglass. Denna kombination av sött och krämigt är en riktig smaksensation som kommer att imponera på dina gäster. Här är ett detaljerat recept på hur du kan göra denna läckra dessert.

Ingredienser:

– 4 mogna bananer
– 100 gram mörk choklad
– 50 gram smör
– 100 gram blandade nötter (t.ex. valnötter, mandlar, hasselnötter)
– 2 matskedar socker
– 1 tesked vaniljsocker
– Vaniljglass

Steg 1: Förbered grillen

Börja med att tända grillen och vänta tills glöden är jämn och het. Du kan använda antingen en kolgrill eller en gasgrill för detta recept. Se till att gallret är rent och smörj det med lite olja för att förhindra att bananerna fastnar.

Steg 2: Karamellisera nötterna

Ta fram en stekpanna och lägg i smöret. Låt smöret smälta på medelhög värme. Tillsätt sedan de blandade nötterna och sockret i pannan. Rör om kontinuerligt tills nötterna blir gyllenbruna och sockret har smält och karamelliserats runt nötterna. Detta tar vanligtvis cirka 5-7 minuter. Ta bort pannan från värmen och låt nötterna svalna.

Steg 3: Förbered chokladbananerna

Skala bananerna och skär dem längs med på mitten, men se till att inte skära igenom hela vägen. Du vill ha en liten ficka i mitten av varje banan där du kan lägga chokladen och nötterna. Bryt chokladen i små bitar och fyll fickorna i bananerna med choklad och karamelliserade nötter.

Steg 4: Grilla chokladbananerna

Lägg de fyllda bananerna på grillgallret och grilla dem i cirka 5-7 minuter, eller tills chokladen har smält och bananerna har mjuknat. Var noga med att vända dem regelbundet så att de inte bränns. När bananerna är klara, ta bort dem från grillen och låt dem svalna något.

Steg 5: Servera

Servera de grillade chokladbananerna med en kula vaniljglass på toppen. Du kan också garnera med några extra karamelliserade nötter för extra crunch och smak. Den varma chokladen och de söta bananerna tillsammans med den kalla vaniljglassen kommer att skapa en fantastisk smakupplevelse för dina smaklökar.

Denna grillade smaksensation är perfekt för sommarkvällar när du vill avsluta en god middag med något sött och läckert. Desserten är enkel att förbereda och grilla, och resultatet kommer garanterat att imponera på dina gäster. Så tänd grillen och njut av denna underbara kombination av choklad, bananer, karamelliserade nötter och vaniljglass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *