Gratis Recept » Himmelskt hjortronhav – En förföriskt lyxig efterrätt som tar dina smaklökar på en resa till paradiset

Himmelskt hjortronhav – En förföriskt lyxig efterrätt som tar dina smaklökar på en resa till paradiset

Himmelskt hjortronhav - En förföriskt lyxig efterrätt som tar dina smaklökar på en resa till paradiset

Himmelskt hjortronhav – En förföriskt lyxig efterrätt som tar dina smaklökar på en resa till paradiset

Att avnjuta en läcker efterrätt är som att ta en smakresa till paradiset. Och vad kan vara mer himmelskt än att kombinera den söta och syrliga smaken av hjortron med en krämig och len vaniljsås? Denna förföriska efterrätt tar dina smaklökar på en resa till paradiset och kommer garanterat att imponera på dina gäster. Här är ett detaljerat och intressant recept på ”Himmelskt hjortronhav”.

Ingredienser:

– 500 g färska eller frysta hjortron
– 200 g socker
– 1 vaniljstång
– 4 dl vispgrädde
– 4 äggulor
– 2 msk maizena (majsstärkelse)
– 1 msk citronsaft
– Färska myntablad för dekoration

Gör så här:

1. Börja med att förbereda hjortronen. Om du använder frysta hjortron, låt dem tina helt. Om du använder färska hjortron, skölj dem försiktigt i kallt vatten och låt dem rinna av.

2. Häll hjortronen i en kastrull och tillsätt sockret. Rör om försiktigt så att sockret blandas väl med hjortronen. Låt hjortronen och sockret koka upp på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i cirka 10 minuter tills hjortronen är mjuka och sockret har smält helt.

3. Under tiden hjortronen kokar, förbered vaniljsåsen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Lägg både fröna och den tomma vaniljstången i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Värm grädden på låg värme tills den nästan börjar koka.

4. I en separat skål, vispa äggulorna tillsammans med maizena tills det blir en jämn smet. Häll den varma grädden över äggulorna och maizenan, lite i taget, under konstant vispning. Detta är för att undvika att äggulorna koagulerar.

5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på låg värme under konstant vispning tills såsen tjocknar. Det är viktigt att inte låta såsen koka, då den kan skära sig. När såsen har tjocknat, ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna något.

6. När hjortronen har kokat klart, ta bort kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften. Rör om försiktigt och låt hjortronen svalna något.

7. När både hjortronen och vaniljsåsen har svalnat till rumstemperatur, är det dags att montera efterrätten. Fördela hjortronen i portionsglas eller skålar och häll vaniljsåsen över hjortronen.

8. Ställ in efterrätten i kylskåpet och låt den svalna och stelna i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.

9. Innan servering, dekorera varje portion med några färska myntablad för att ge en fräsch smak och vacker presentation.

Nu är det dags att njuta av denna förföriska och lyxiga efterrätt! Den söta och syrliga smaken av hjortron tillsammans med den krämiga vaniljsåsen tar dina smaklökar på en resa till paradiset. Servera den här himmelska efterrätten på din nästa middagsbjudning och se dina gäster imponeras av dess fantastiska smak och presentation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *