Gratis Recept » Kräftskiva med en twist: En himmelsk efterrätt som tar din kräftfest till nya höjder!

Kräftskiva med en twist: En himmelsk efterrätt som tar din kräftfest till nya höjder!

Kräftskiva med en twist: En himmelsk efterrätt som tar din kräftfest till nya höjder!

Att ha en kräftskiva är en traditionell och populär sommarfest i Sverige. Men varför inte ge den en twist och avsluta kvällen med en himmelsk efterrätt som tar din kräftfest till nya höjder? Här kommer ett detaljerat och intressant recept på en läcker efterrätt som kommer att imponera på dina gäster.

Ingredienser:

– 200 gram digestivekex
– 100 gram smör
– 500 gram färskost
– 1 dl strösocker
– 2 dl vispgrädde
– 1 tesked vaniljextrakt
– 1 citron
– 200 gram färska jordgubbar
– 200 gram färska blåbär
– 200 gram färska hallon
– Myntablad för dekoration

Gör så här:

1. Börja med att smula digestivekexen i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Se till att få en fin smulig konsistens.

2. Smält smöret och blanda det sedan med de smulade digestivekexen tills det blir en jämn smet. Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbara kanter och ställ den i kylen för att stelna.

3. I en stor skål, vispa färskosten tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt strösocker och vaniljextrakt och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.

4. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Tillsätt citronskal och hälften av citronsaften i färskostblandningen och blanda väl.

5. I en separat skål, vispa grädden tills den blir tjock och fluffig. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden i färskostblandningen tills allt är väl blandat.

6. Ta ut formen med digestivebotten från kylen och häll över färskostblandningen. Jämna till ytan med en spatel och ställ sedan in formen i kylen i minst 4 timmar, eller över natten, för att stelna.

7. När efterrätten har stelnat, skär jordgubbarna i skivor och lägg dem på toppen av efterrätten. Strö över blåbär och hallon för att ge en färgstark och fräsch touch.

8. Avsluta genom att dekorera med några myntablad för att ge efterrätten en extra touch av elegans.

Din himmelska efterrätt är nu klar att serveras! Den krämiga färskosten tillsammans med den friska citronsmaken och de söta bären kommer att bli en perfekt avslutning på din kräftskiva. Var inte rädd för att experimentera med olika bär eller frukter för att anpassa efterrätten efter din egen smak. Servera gärna med ett glas mousserande vin för att lyfta smakupplevelsen till nya höjder.

Så varför inte ta din kräftfest till nya höjder genom att avsluta den med denna himmelska efterrätt? Dina gäster kommer att bli imponerade och minnas denna kräftskiva med en twist länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *