Gratis Recept » Lingonljuvlig: En smakexplosion av sött och syrligt i en fantastisk efterrätt

Lingonljuvlig: En smakexplosion av sött och syrligt i en fantastisk efterrätt

Lingonljuvlig: En smakexplosion av sött och syrligt i en fantastisk efterrätt

Ingredienser:

– 2 dl lingon
– 1 dl socker
– 1 dl vatten
– 1 tsk vaniljsocker
– 2 dl vispgrädde
– 1 dl mjölk
– 3 äggulor
– 1 msk maizena

Gör så här:

1. Lingonsås

Börja med att göra lingonsåsen. Häll lingon, socker och vatten i en kastrull och koka upp på medelhög värme. Låt det sedan sjuda i cirka 10 minuter tills lingonen har mjuknat och blandningen har tjocknat något. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast i botten. Ta sedan av kastrullen från värmen och låt såsen svalna.

2. Vaniljkräm

Medan lingonsåsen svalnar kan du förbereda vaniljkrämen. Blanda mjölk, äggulor, vaniljsocker och maizena i en kastrull. Värm upp blandningen på medelhög värme under konstant omrörning tills den börjar tjockna. Se till att inte låta det koka, då kan äggulorna koagulera och ge en klumpig konsistens. När krämen har tjocknat tillräckligt, ta av kastrullen från värmen och låt den svalna.

3. Vispa grädden

När både lingonsåsen och vaniljkrämen har svalnat kan du vispa grädden. Häll grädden i en skål och använd en elvisp för att vispa den till en fluffig konsistens. Var noga med att inte övervispa grädden, då kan den bli grynig.

4. Blanda allt

Nu är det dags att blanda ihop alla komponenter till en fantastisk efterrätt. Häll försiktigt ner den vispade grädden i vaniljkrämen och vänd försiktigt runt med en slickepott tills det är väl blandat. Var försiktig så att du inte vispar ut luften ur grädden och vaniljkrämen.

5. Servera

Fördela den lingonsås du gjorde tidigare i botten av dessertglas eller skålar. Häll sedan över vanilj- och gräddblandningen ovanpå lingonsåsen. Avsluta med att garnera med några färska lingon på toppen för extra dekoration.

Tips:

– Om du vill ha en extra crunchig textur kan du strö över lite krossade digestivekex eller hackade nötter på toppen av efterrätten innan servering.
– För att göra efterrätten ännu mer festlig kan du även tillsätta några droppar röd karamellfärg i vanilj- och grädblandningen för att få en vacker rosa färg.
– Servera efterrätten kyld för en extra uppfriskande smakupplevelse.

Sammanfattning:

Denna lingonljuvliga efterrätt är en perfekt kombination av sött och syrligt. Den krämiga vanilj- och grädblandningen balanseras perfekt av den friska lingonsåsen. Med några få ingredienser och enkla steg kan du skapa en fantastisk smakexplosion som kommer att imponera på dina gäster. Servera den kyld och njut av denna ljuvliga efterrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *