Gratis Recept » Magisk Midsommardröm: En detaljerad guide till att skapa den perfekta jordgubbs- och rabarberpajen

Magisk Midsommardröm: En detaljerad guide till att skapa den perfekta jordgubbs- och rabarberpajen

Introduktion

Midsommar är en tid för firande, gemenskap och njutning av sommarens skönhet. Inget firande är dock komplett utan en läcker dessert. Därför presenterar vi här en detaljerad guide till att skapa den perfekta jordgubbs- och rabarberpajen, en riktig ”Magisk Midsommardröm”.

Ingredienser

För att skapa denna midsommardröm behöver du följande ingredienser:

Pajdeg:
– 200 gram smör
– 5 dl vetemjöl
– 1 dl strösocker
– 1 krm salt

Fyllning:
– 500 gram färska jordgubbar
– 500 gram rabarber
– 1,5 dl strösocker
– 3 msk potatismjöl

Topping:
– 2 dl grädde
– 1 msk florsocker
– Färska jordgubbar och myntablad för dekoration

Steg-för-steg instruktioner

Förbered pajdegen

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en stor skål. Häll i det smälta smöret och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Förbered fyllningen

Under tiden skalet förgräddas, förbered fyllningen. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek. Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda jordgubbar, rabarber, strösocker och potatismjöl i en skål.

Montera pajen

När pajskalet är förgräddat, ta ut det ur ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Fördela fyllningen jämnt över pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills fyllningen bubblar och har fått en fin färg.

Förbered toppingen

Medan pajen gräddas, vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt florsocker och vispa lite till. Ställ in i kylskåpet tills pajen är klar.

Servera pajen

När pajen är klar, låt den svalna något innan servering. Servera pajen med en klick av den sötade grädden, toppad med färska jordgubbar och myntablad för extra sommarkänsla.

Slutord

Denna magiska midsommardröm av en jordgubbs- och rabarberpaj är den perfekta avslutningen på en midsommarfest. Den kombinerar söta jordgubbar och syrlig rabarber i en ljuvlig symfoni av smaker som kommer att förtrolla dina gäster. Så varför inte göra din midsommar extra speciell i år genom att skapa denna fantastiska dessert? Lycka till med bakningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *