Gratis Recept » Magisk Mosaik: En Färgsprakande Efterrätt med Bär och Vit Choklad i Långpanna

Magisk Mosaik: En Färgsprakande Efterrätt med Bär och Vit Choklad i Långpanna

Magisk Mosaik: En Färgsprakande Efterrätt med Bär och Vit Choklad i Långpanna

Inledning

Låt oss ta en kulinarisk resa till en värld av färg och smak med vår ”Magiska Mosaik” – en färgsprakande efterrätt med bär och vit choklad i långpanna. Denna dessert är inte bara en fröjd för ögat, utan även en explosion av smaker som kommer att förföra dina smaklökar.

Ingredienser

För att skapa denna magiska mosaik behöver du följande ingredienser:

– 200 gram vit choklad

– 500 gram färska blandade bär (hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär)

– 200 gram socker

– 1 dl vatten

– 3 ägg

– 200 gram smör

– 2 dl vetemjöl

– 1 tsk bakpulver

– 1 tsk vaniljsocker

– En nypa salt

Förberedelser

Börja med att förvärma ugnen till 175 grader. Smörj en långpanna och täck den med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret har smält, ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen. Rör om tills chokladen har smält helt och blandningen är slät.

Tillagning

I en stor skål, vispa äggen och sockret tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt sedan det smälta smöret och chokladblandningen till ägg och socker blandningen och rör om tills allt är väl kombinerat.

I en separat skål, kombinera vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt detta till den våta blandningen och rör om tills allt är väl blandat.

Häll smeten i den förberedda långpannan och sprid ut den jämnt. Strö över de färska bären på toppen av smeten.

Gräddning

Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills en tandpetare som sätts i mitten kommer ut ren. Låt kakan svalna helt i pannan.

Servering

När kakan har svalnat, skär den i fyrkantiga bitar. Varje bit kommer att se ut som en liten mosaik med de olika bären som skapar en vacker och färgsprakande design.

Servera din magiska mosaik med en klick grädde eller glass för extra njutning. Denna dessert är perfekt för alla tillfällen, från familjemiddagar till festliga tillställningar.

Slutord

Vår ”Magiska Mosaik” är inte bara en visuell fest, utan också en symfoni av smaker med den söta vita chokladen och de syrliga bären. Det är en dessert som kommer att imponera på dina gäster och lämna dem begära mer. Så varför vänta? Ta fram din långpanna och börja baka denna färgsprakande efterrätt idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *