Gratis Recept » Magiskt hallonäventyr i glas: En himmelsk efterrätt som tar dina smaklökar på en resa

Magiskt hallonäventyr i glas: En himmelsk efterrätt som tar dina smaklökar på en resa

Magiskt hallonäventyr i glas: En himmelsk efterrätt som tar dina smaklökar på en resa

Magiskt hallonäventyr i glas: En himmelsk efterrätt som tar dina smaklökar på en resa

Att skapa en fantastisk efterrätt är som att ta dina smaklökar på en resa till en magisk plats. Och vad kan vara mer magiskt än ett hallonäventyr i glas? Denna himmelska efterrätt kombinerar söta hallon med en krämig vaniljpannacotta och en krispig havresmulor. Låt oss ta dig med på denna smakresa genom att följa detta detaljerade recept.

Ingredienser:

– 250 gram färska hallon
– 2 dl vispgrädde
– 2 dl mjölk
– 1 vaniljstång
– 4 gelatinblad
– 50 gram socker
– 1 dl havregryn
– 50 gram smör
– 2 msk honung
– En nypa salt

Gör så här:

1. Börja med att förbereda hallonpurén. Ta hälften av hallonen och mixa dem till en slät puré i en mixer eller matberedare. Sila purén för att ta bort eventuella frön och ställ åt sidan.

2. Nu är det dags att göra vaniljpannacottan. Häll grädden och mjölken i en kastrull och tillsätt sockret. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och stången i kastrullen. Värm blandningen på medelhög värme tills det börjar koka, men se till att det inte kokar över.

3. Medan gräddblandningen värms, lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga i blöt i cirka 5 minuter eller tills de blir mjuka.

4. När gräddblandningen har börjat koka, ta bort den från värmen och ta ur vaniljstången. Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Rör om tills gelatinet har smält helt.

5. Nu är det dags att montera efterrätten i glasen. Häll en liten mängd hallonpuré i varje glas och fördela den jämnt över botten. Låt purén stelna något innan du fortsätter.

6. Häll försiktigt vaniljpannacottan över hallonpurén i varje glas. Se till att inte röra till purén för mycket. Ställ glasen i kylen och låt dem stelna i minst 4 timmar eller över natten.

7. Medan pannacottan stelnar kan du förbereda havresmulorna. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt havregrynen, honungen och en nypa salt. Rör om kontinuerligt tills havregrynen blir gyllenbruna och krispiga.

8. När pannacottan har stelnat, ta ut glasen från kylen och toppa varje glas med en generös mängd av de krispiga havresmulorna. Avsluta genom att dekorera med några färska hallon på toppen.

9. Nu är det dags att njuta av detta magiska hallonäventyr i glas! Ta en sked och gräv ner i de olika lagren av söt hallonpuré, krämig vaniljpannacotta och krispiga havresmulor. Varje tugga tar dina smaklökar på en resa till en himmelsk plats.

Detta recept på magiskt hallonäventyr i glas är perfekt för att imponera på dina gäster eller för att unna dig själv något extra speciellt. Så ge dig själv tillåtelse att ta en smakresa och njut av denna fantastiska efterrätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *