Gratis Recept » Midsommarlycka: En förtrollande jordgubbsdröm med vit choklad och krispiga marängtoppar

Midsommarlycka: En förtrollande jordgubbsdröm med vit choklad och krispiga marängtoppar

Midsommarlycka: En förtrollande jordgubbsdröm med vit choklad och krispiga marängtoppar

Midsommarlycka: En förtrollande jordgubbsdröm med vit choklad och krispiga marängtoppar

Midsommar är en av de mest älskade högtiderna i Sverige, och det finns inget bättre sätt att fira än med en läcker och förtrollande efterrätt. Denna jordgubbsdröm med vit choklad och krispiga marängtoppar kommer att föra dig till en smakfull himmel.

Ingredienser:

– 500 g färska jordgubbar
– 200 g vit choklad
– 4 äggvitor
– 200 g socker
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1 tsk citronsaft
– En nypa salt
– Färska myntablad för dekoration

Steg 1: Förbered jordgubbarna

Börja med att tvätta och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över lite socker för att ge dem extra sötma. Låt dem stå åt sidan och dra åt sig sockret medan du förbereder resten av desserten.

Steg 2: Smält den vita chokladen

Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Se till att vattnet inte kokar, då chokladen kan brännas. Rör om tills chokladen är helt smält och slät. Ta bort från värmen och låt den svalna något.

Steg 3: Gör marängtopparna

För att göra de krispiga marängtopparna, börja med att förvärma ugnen till 120°C. Vispa äggvitorna i en ren och torr skål tills de bildar mjuka toppar. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är blank och stadig. Tillsätt vaniljextrakt, citronsaft och en nypa salt och vispa ytterligare några sekunder.

Lägg marängsmeten i en spritspåse med en stjärntyll och spritsa små toppar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda marängtopparna i ugnen i cirka 1 timme, eller tills de är krispiga och lätta att lyfta från papperet. Låt dem svalna helt.

Steg 4: Kombinera jordgubbar och vit choklad

När den vita chokladen har svalnat något, häll den över de skivade jordgubbarna. Rör om försiktigt så att alla jordgubbar är täckta av choklad. Se till att inte röra för mycket, så att jordgubbarna behåller sin form.

Steg 5: Servera och dekorera

Fördela de chokladdränkta jordgubbarna på tallrikar eller i glas. Toppa varje portion med några av de krispiga marängtopparna och dekorera med färska myntablad för en extra touch av fräschhet.

Avslutande tankar

Denna förtrollande jordgubbsdröm med vit choklad och krispiga marängtoppar är den perfekta avslutningen på en midsommarfest. Den kombinerar söta och syrliga smaker med en krämig och krispig textur som kommer att få dina smaklökar att dansa av lycka. Servera den till dina gäster och se dem bli förtrollade av denna läckra efterrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *