Gratis Recept » Påskens söta överraskning: Chokladägg fyllda med len citronkräm och knapriga mandelkrossar

Påskens söta överraskning: Chokladägg fyllda med len citronkräm och knapriga mandelkrossar

Påskens söta överraskning: Chokladägg fyllda med len citronkräm och knapriga mandelkrossar

Påskens söta överraskning: Chokladägg fyllda med len citronkräm och knapriga mandelkrossar

Påsken är en tid för glädje, festligheter och god mat. Och vad kan vara mer passande än att överraska dina nära och kära med hemgjorda chokladägg fyllda med en len citronkräm och knapriga mandelkrossar? Detta recept kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje och lämna dina gäster imponerade.

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
– 1 dl vispgrädde
– 2 msk florsocker
– Saft och skal från en citron
– 50 g mandelspån
– 1 msk smör
– En nypa salt

Gör så här:

1. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Se till att vattnet inte kokar, då det kan bränna chokladen. Rör om då och då tills chokladen är helt smält och slät.

2. Häll den smälta chokladen i små äggformade silikonformar. Se till att täcka hela formen med ett jämnt lager av choklad. Ställ formarna i kylen för att stelna i cirka 15 minuter.

3. Medan chokladen stelnar kan du förbereda citronkrämen. Blanda grädde, florsocker, citronsaft och skal i en kastrull och värm upp på medelhög värme. Rör om kontinuerligt tills krämen tjocknar och blir len. Ta bort från värmen och låt svalna.

4. När chokladen har stelnat, ta ut formarna från kylen och fyll dem med citronkrämen. Lämna lite utrymme på toppen för mandelkrossarna. Ställ formarna tillbaka i kylen för att stelna i ytterligare 15 minuter.

5. Under tiden kan du rosta mandelspånen i en torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smör och en nypa salt för att ge extra smak och knaprighet. Rör om kontinuerligt tills mandelspånen är gyllenbruna och krispiga.

6. Ta ut formarna från kylen och strö mandelkrossarna över citronkrämen. Tryck lätt ner dem så att de fäster ordentligt. Ställ formarna tillbaka i kylen för att stelna helt i cirka 1-2 timmar.

7. När chokladäggen är helt stelnade kan du försiktigt ta ut dem från formarna genom att trycka på botten av formen. Om de inte lossnar lätt kan du försiktigt knacka på formen för att lossa dem.

8. Servera dina chokladägg fyllda med len citronkräm och knapriga mandelkrossar som en delikat efterrätt eller som en påskgåva till dina nära och kära. De kommer garanterat att bli en succé och lämna dina gäster imponerade över din kreativitet och smakfulla kombination av smaker.

Detta recept på chokladägg fyllda med len citronkräm och knapriga mandelkrossar är en perfekt påsköverraskning som kommer att tillfredsställa ditt sötsug och ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga. Så varför inte prova detta recept och skapa en minnesvärd påsk för dig själv och dina nära och kära?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *