Gratis Recept » Smakexplosion i varje tugga: Choklad- och hallonpaj med krispigt havresmul

Smakexplosion i varje tugga: Choklad- och hallonpaj med krispigt havresmul

Smakexplosion i varje tugga: Choklad- och hallonpaj med krispigt havresmul

Smakexplosion i varje tugga: Choklad- och hallonpaj med krispigt havresmul

Att kombinera choklad och hallon är som att skapa en himmelsk symfoni av smaker. Den söta och krämiga chokladen möter de syrliga och friska hallonen, och tillsammans bildar de en smakexplosion som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje. För att göra denna underbara kombination ännu mer spännande och intressant, kommer vi att lägga till ett lager av krispigt havresmul på toppen av pajen. Detta kommer att ge en härlig textur och en extra dimension till varje tugga.

Ingredienser:

– 200 gram digestivekex
– 100 gram smör
– 200 gram mörk choklad
– 200 gram hallon
– 100 gram socker
– 100 gram havregryn
– 50 gram vetemjöl
– 1 tesked vaniljextrakt
– En nypa salt

Gör så här:

1. Börja med att förbereda pajdegen. Krossa digestivekexen i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och krossa dem med hjälp av en kavel. Smält smöret och blanda det med de krossade kexen tills det blir en jämn smet.

2. Tryck ut pajdegen i botten av en pajform och se till att den täcker hela botten jämnt. Ställ pajformen i kylen och låt den vila där medan du förbereder resten av fyllningen.

3. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att chokladen smälter jämnt och blir helt slät. Låt den svalna något.

4. Ta ut pajformen från kylen och fördela hallonen jämnt över pajdegen.

5. I en separat skål, blanda socker, havregryn, vetemjöl, vaniljextrakt och en nypa salt. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade.

6. Fördela choklad- och havresmulblandningen över hallonen i pajformen. Se till att täcka hallonen helt och jämna till ytan för att få en jämn gräddning.

7. Grädda pajen i förvärmd ugn på 180 grader i cirka 25-30 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och krispig.

8. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan du serverar den. Pajen kan serveras varm eller kall, beroende på dina preferenser.

9. För att göra din choklad- och hallonpaj ännu mer spektakulär, kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde på toppen. Detta kommer att ge en extra krämighet och lyfta smakerna ännu mer.

Nu är det dags att njuta av din choklad- och hallonpaj med krispigt havresmul. Varje tugga kommer att vara en explosion av smaker, där den söta chokladen möter de syrliga hallonen och det krispiga havresmulen. Detta är en dessert som kommer att imponera på alla och lämna dem begärande efter mer. Så varför inte bjuda in dina vänner och familj till en smakfest de sent kommer att glömma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *