Gratis Recept » Sötsugen i en handvändning: Ljuvlig chokladmousse med knapriga kolasmulor och fräscha hallon i glas

Sötsugen i en handvändning: Ljuvlig chokladmousse med knapriga kolasmulor och fräscha hallon i glas

Sötsugen i en handvändning: Ljuvlig chokladmousse med knapriga kolasmulor och fräscha hallon i glas

Sötsugen i en handvändning: Ljuvlig chokladmousse med knapriga kolasmulor och fräscha hallon i glas

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad
– 4 äggulor
– 4 äggvitor
– 4 msk socker
– 1 tsk vaniljextrakt
– 1 dl vispgrädde
– 100 g kolasås
– 100 g digestivekex
– Färska hallon för garnering

Gör så här:

1. Smält chokladen

Börja med att smälta den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att chokladen blir helt slät och klumpfri.

2. Vispa äggulor och socker

I en separat skål vispar du äggulor och socker tills det blir en ljus och fluffig smet. Tillsätt sedan vaniljextraktet och den smälta chokladen. Blanda väl så att allt blir ordentligt integrerat.

3. Vispa äggvitor

I en annan skål vispar du äggvitorna till hårt skum. Det är viktigt att skålen och visparna är helt rena för att få bästa resultat. När äggvitorna är färdigvispade vänder du ner dem i chokladsmeten försiktigt med hjälp av en slickepott. Var noga med att inte överarbeta smeten för att behålla fluffigheten.

4. Vispa grädden

I ännu en skål vispar du grädden till mjuka toppar. När grädden är färdigvispad viker du ner den i choklad- och äggsmeten. Blanda försiktigt så att allt blandas väl.

5. Gör kolasmulor

Krossa digestivekexen i mindre bitar och blanda med kolasåsen i en skål. Se till att alla kexbitar är täckta av kolasås för att få den knapriga och söta smaken.

6. Montera moussen

Nu är det dags att montera moussen i glasen. Börja med att lägga ett lager av kolasmulor i botten av varje glas. Fyll sedan på med chokladmousse och varva med kolasmulor tills glasen är fyllda. Avsluta med ett lager chokladmousse på toppen.

7. Kyl och servera

Ställ glasen i kylen och låt moussen stelna i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat. Innan servering kan du dekorera med färska hallon på toppen för en fräsch och vacker touch.

Nu är din ljuvliga chokladmousse med knapriga kolasmulor och fräscha hallon redo att avnjutas! Servera gärna med en klick vispad grädde eller vaniljsås vid sidan om för extra lyx. Njut av den krämiga chokladsmaken, den knapriga kolan och de friska hallonen i varje tugga. Detta är verkligen en efterrätt som kommer att tillfredsställa ditt sötsug på nolltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *