Gratis Recept » Sötsugen symfoni: En himmelsk fusion av choklad, karamell och nötter

Sötsugen symfoni: En himmelsk fusion av choklad, karamell och nötter

Sötsugen symfoni: En himmelsk fusion av choklad, karamell och nötter

Sötsugen symfoni: En himmelsk fusion av choklad, karamell och nötter

Ingredienser:

– 200 g mörk choklad
– 200 g mjölkchoklad
– 200 g vit choklad
– 200 g karamell
– 200 g blandade nötter (t.ex. valnötter, mandlar och hasselnötter)
– 200 g kondenserad mjölk
– 100 g smör
– 1 tsk vaniljextrakt
– En nypa salt

Steg 1: Förberedelse

Börja med att hacka den mörka chokladen, mjölkchokladen och den vita chokladen i mindre bitar. Separera dem i tre olika skålar för att smälta senare. Hacka även karamellen och nötterna grovt och ställ åt sidan.

Steg 2: Smältning av chokladen

Fyll en kastrull med vatten till hälften och sätt den på spisen på medelhög värme. Placera den första skålen med mörk choklad över kastrullen så att ångan smälter chokladen försiktigt. Rör om då och då tills chokladen är helt smält och slät. Upprepa samma process för mjölkchokladen och den vita chokladen i separata skålar.

Steg 3: Karamelliserad nötfyllning

I en annan kastrull, smält smöret på medelhög värme. Tillsätt den hackade karamellen och rör om tills den är helt smält och blandad med smöret. Tillsätt sedan de hackade nötterna och rör om tills de är jämnt fördelade i karamellen. Låt blandningen koka i cirka 5 minuter tills den blir gyllenbrun och karamelliserad. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Steg 4: Chokladlager

Häll den smälta mörka chokladen i botten av en rektangulär bakform, följt av den karamelliserade nötfyllningen och slutligen den smälta mjölkchokladen. Använd en sked eller spatel för att jämna till ytan och se till att alla lager är jämnt fördelade.

Steg 5: Kondenserad mjölk och vit choklad

I en liten kastrull, kombinera den kondenserade mjölken, den smälta vita chokladen, vaniljextraktet och en nypa salt. Värm blandningen på låg värme och rör om kontinuerligt tills allt är väl blandat och slät. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Steg 6: Toppning

Häll den vita chokladblandningen över de tidigare lagren i bakformen. Använd en sked eller spatel för att jämna till ytan och se till att den täcker hela ytan jämnt.

Steg 7: Kylning och servering

Ställ bakformen i kylskåpet och låt den stelna i minst 4 timmar eller över natten. När den är helt stelnad, skär den i små fyrkantiga bitar och servera som en himmelsk efterrätt eller som en söt godbit till kaffet.

Denna sötsugen symfoni av choklad, karamell och nötter kommer att föra dig till en smaklig himmel. Varje tugga ger en perfekt balans mellan sötma, krämighet och knapriga nötter. Njut av denna läckerhet och låt dina smaklökar dansa i glädje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *