Gratis Recept » En smakexplosion i varje tugga: Hemlagad picklad rödlök med en twist av exotiska kryddor

En smakexplosion i varje tugga: Hemlagad picklad rödlök med en twist av exotiska kryddor

En smakexplosion i varje tugga: Hemlagad picklad rödlök med en twist av exotiska kryddor

En smakexplosion i varje tugga: Hemlagad picklad rödlök med en twist av exotiska kryddor

Att pickla grönsaker är ett fantastiskt sätt att lyfta fram deras naturliga smaker och ge dem en extra dimension. En av de mest populära picklade grönsakerna är rödlök, som med sin milda smak och vackra färg passar perfekt till många olika rätter. I det här receptet kommer vi att ta picklad rödlök till en helt ny nivå genom att tillsätta en twist av exotiska kryddor. Resultatet blir en smakexplosion i varje tugga som kommer att imponera på dina smaklökar och dina gäster.

Ingredienser:

– 2 stora rödlökar
– 1 ½ dl äppelcidervinäger
– 1 ½ dl vatten
– 2 msk socker
– 1 tsk salt
– 1 tsk hel korianderfrö
– 1 tsk hel spiskummin
– 1 tsk hel svartpeppar
– ½ tsk hel kryddnejlika
– ½ tsk hel kanel
– ½ tsk malen ingefära

Steg 1: Förbered löken

Börja med att skala och skiva rödlöken tunt. Du kan använda en kniv eller en mandolin för att få tunna och jämntjocka skivor. Lägg de skivade lökarna i en skål och separera dem med fingrarna så att de inte klumpar ihop sig när du häller på lagen.

Steg 2: Koka lagen

I en kastrull, kombinera äppelcidervinäger, vatten, socker och salt. Rör om tills sockret och saltet har lösts upp. Tillsätt sedan korianderfrön, spiskummin, svartpeppar, kryddnejlika, kanel och malen ingefära. Låt lagen sjuda på medelhög värme i cirka 5 minuter för att låta kryddorna frigöra sina smaker.

Steg 3: Pickla löken

Häll den varma lagen över löken i skålen. Se till att löken är helt täckt av lagen. Om det behövs kan du använda en tallrik eller ett lock för att trycka ner löken under lagen. Låt löken svalna i rumstemperatur i cirka 30 minuter.

Steg 4: Förvara och låt smakerna utvecklas

När löken har svalnat kan du överföra den till en ren glasburk med lock. Häll över lagen så att den täcker löken helt. Förvara burken i kylskåpet och låt smakerna utvecklas i minst 24 timmar innan du serverar den. Ju längre löken får marinera, desto mer intensiv blir smaken.

Steg 5: Njut av din picklade rödlök med en twist av exotiska kryddor

Nu är det dags att njuta av din hemlagade picklade rödlök! Den kommer att vara perfekt som tillbehör till hamburgare, tacos, sallader eller varför inte som ett smakrikt inslag i en smörgås? Den exotiska twisten av kryddor ger löken en unik och spännande smak som kommer att överraska och imponera på dina smaklökar.

Så nästa gång du vill addera en smakexplosion i varje tugga, prova detta recept på hemlagad picklad rödlök med en twist av exotiska kryddor. Du kommer inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *