Gratis Recept » Knaperstekt fläskpannkaka med en twist: En smakexplosion för dina smaklökar!

Knaperstekt fläskpannkaka med en twist: En smakexplosion för dina smaklökar!

Knaperstekt fläskpannkaka med en twist: En smakexplosion för dina smaklökar!

Knaperstekt fläskpannkaka med en twist: En smakexplosion för dina smaklökar!

Fläskpannkaka är en klassisk svensk rätt som är älskad av både barn och vuxna. Den kombinerar det bästa av två världar – fluffig pannkaka och krispigt fläsk. Men varför inte ge denna traditionella rätt en liten twist och skapa en smakexplosion för dina smaklökar? Här är ett detaljerat och intressant recept på en knaperstekt fläskpannkaka med en twist som kommer att överraska och glädja dina smaklökar.

Ingredienser:

– 200 g fläsk, tunt skivat
– 2 dl vetemjöl
– 4 dl mjölk
– 3 ägg
– 1 tsk salt
– 1 tsk socker
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk malen svartpeppar
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk torkad timjan
– Smör eller olja för stekning

Gör så här:

Steg 1: Förbered fläsket

Börja med att förbereda fläsket. Skär det i tunna skivor och lägg dem i en het stekpanna utan något fett. Stek fläsket på medelhög värme tills det blir krispigt och gyllenbrunt. Vänd skivorna då och då för att se till att de blir jämnt stekta. När fläsket är klart, lägg det på ett fat med hushållspapper för att absorbera överflödigt fett.

Steg 2: Blanda pannkakssmeten

I en stor skål, blanda vetemjöl, salt, socker, bakpulver, svartpeppar, paprikapulver och torkad timjan. Gör en liten fördjupning i mitten av mjölblandningen och knäck i äggen. Vispa äggen lätt med en gaffel och börja sedan blanda in mjölet från kanterna. Tillsätt mjölken gradvis och fortsätt att vispa tills smeten är slät och utan klumpar.

Steg 3: Vila smeten

Låt smeten vila i cirka 15 minuter för att ge mjölet tid att absorbera vätskan och för att få en luftigare pannkaka.

Steg 4: Stek pannkakan

Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smält en klick smör eller tillsätt lite olja. Häll i pannkakssmeten och sprid ut den jämnt över hela pannan. Lägg sedan de knaperstekta fläskskivorna ovanpå smeten. Stek pannkakan i cirka 5-7 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun och knaprig.

Steg 5: Servera och njut

När pannkakan är klar, ta ut den från pannan och lägg den på ett serveringsfat. Skär den i portionsbitar och servera genast. Den knaperstekta fläskpannkakan är fantastisk att äta precis som den är, men du kan också servera den med lingonsylt eller en fräsch sallad för att få ännu mer smakvariation.

Denna knaperstekta fläskpannkaka med en twist är verkligen en smakexplosion för dina smaklökar. Den kombinerar den traditionella fläskpannkakan med krispigt fläsk och kryddor som ger en extra dimension till rätten. Servera den till frukost, lunch eller middag och njut av en fantastisk matupplevelse som kommer att överraska och glädja både dig och dina smaklökar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *