Gratis Recept » Korvstroganoff: En smakexplosion med en twist av kryddor och krämighet

Korvstroganoff: En smakexplosion med en twist av kryddor och krämighet

Korvstroganoff: En smakexplosion med en twist av kryddor och krämighet

Korvstroganoff är en klassisk svensk rätt som har blivit en favorit hos många. Det är en rätt som kombinerar smaker från både öst och väst, med en twist av kryddor och krämighet. I detta recept kommer vi att utforska hur man kan göra en korvstroganoff som verkligen exploderar i smakerna.

Ingredienser:

– 500 gram korv (till exempel falukorv eller wienerkorv)
– 1 stor lök
– 2 vitlöksklyftor
– 1 röd paprika
– 1 gul paprika
– 2 matskedar tomatpuré
– 2 deciliter grädde
– 1 deciliter crème fraiche
– 1 tesked paprikapulver
– 1 tesked chilipulver
– Salt och peppar efter smak
– Olivolja för stekning
– Färsk persilja för garnering

Steg 1: Förberedelser

Börja med att skära korven i tunna skivor. Hacka sedan löken och vitlöksklyftorna fint. Skär även paprikorna i små bitar.

Steg 2: Stekning

Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja på medelhög värme. Tillsätt korven och stek den tills den får en gyllenbrun färg. Ta sedan ut korven från pannan och lägg åt sidan.

Steg 3: Sautering

I samma stekpanna, tillsätt lite mer olivolja om det behövs och sautera löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt sedan paprikorna och fortsätt sautera i ytterligare några minuter tills de blir lite mjuka.

Steg 4: Kryddning

Tillsätt tomatpurén i stekpannan och rör om väl så att den blandas med löken och paprikorna. Tillsätt sedan paprikapulver och chilipulver och blanda ordentligt. Låt kryddorna fräsa med grönsakerna i några minuter för att släppa ifrån sig sina smaker.

Steg 5: Kokning

Tillsätt korven tillbaka i stekpannan och blanda väl med grönsakerna och kryddorna. Häll sedan i grädden och crème fraichen och rör om tills allt är väl blandat. Sänk värmen till låg och låt korvstroganoffen sjuda i cirka 10-15 minuter, eller tills såsen har tjocknat något.

Steg 6: Servering

Smaka av korvstroganoffen med salt och peppar efter behov. Servera den varm med kokt ris, potatismos eller pasta. Garnera med färsk persilja för att ge rätten en fräsch och färgstark touch.

Denna korvstroganoff är verkligen en smakexplosion med sin twist av kryddor och krämighet. Den kombinerar perfekt de olika smakerna från korven, löken, paprikorna och kryddorna. Det är en rätt som passar både till vardagsmiddagar och till festliga tillfällen. Prova detta recept och låt dina smaklökar uppleva en kulinarisk resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *