Gratis Recept » Krämig Bechamelsås: En himmelsk smakupplevelse med en touch av hemlighet

Krämig Bechamelsås: En himmelsk smakupplevelse med en touch av hemlighet

Krämig Bechamelsås: En himmelsk smakupplevelse med en touch av hemlighet

Krämig Bechamelsås: En himmelsk smakupplevelse med en touch av hemlighet

Bechamelsås är en klassisk fransk sås som används i många olika rätter, från lasagne till gratänger och potatisgratäng. Dess krämiga och lena konsistens ger en extra dimension till maträtterna och gör dem oemotståndliga. I denna artikel kommer vi att dela med oss av ett detaljerat och intressant recept på hur du kan göra din egen bechamelsås från grunden, med en hemlig ingrediens som tar den till en helt ny nivå.

Ingredienser:

– 50 g smör
– 50 g vetemjöl
– 5 dl mjölk
– 1 dl grädde
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk vitpeppar
– En nypa muskotnöt
– 1 dl riven ost (t.ex. parmesan eller cheddar)
– En hemlig ingrediens: 1/2 dl kycklingbuljong

Steg 1: Smält smöret

Börja med att smälta smöret i en kastrull på medelhög värme. Se till att smöret inte bränns, utan bara blir lätt gyllenbrunt.

Steg 2: Tillsätt mjölet

När smöret har smält, tillsätt vetemjölet och vispa ordentligt för att undvika klumpar. Fortsätt vispa i cirka 2-3 minuter tills mjölet och smöret har blandats väl och bildat en slät pasta.

Steg 3: Tillsätt mjölk och grädde

Sänk värmen till låg och tillsätt mjölken och grädden i kastrullen. Vispa konstant för att undvika att såsen bränner fast i botten. Fortsätt vispa tills såsen börjar tjockna, vilket tar cirka 5-7 minuter.

Steg 4: Krydda

När såsen har tjocknat något, tillsätt salt, vitpeppar och muskotnöt. Dessa kryddor ger såsen en härlig smak och doft. Fortsätt vispa så att kryddorna blandas väl med såsen.

Steg 5: Hemligheten

Nu är det dags för den hemliga ingrediensen – kycklingbuljongen. Tillsätt den i såsen och fortsätt vispa tills den har lösts upp helt. Kycklingbuljongen ger en extra dimension av smak till bechamelsåsen och tar den till en helt ny nivå.

Steg 6: Tillsätt osten

När kycklingbuljongen har lösts upp, tillsätt den rivna osten i såsen. Vispa ordentligt tills osten har smält och såsen är len och krämig.

Steg 7: Servera

Din bechamelsås är nu klar att serveras! Du kan använda den i olika maträtter, som lasagne, gratänger eller potatisgratäng. Den krämiga och smakrika såsen kommer att ge dina rätter en himmelsk smakupplevelse.

Avslutande tankar

Att göra sin egen bechamelsås från grunden ger en extra dimension till maträtterna och låter dig experimentera med olika smaker. Genom att tillsätta den hemliga ingrediensen, kycklingbuljongen, tar du såsen till en helt ny nivå av smakupplevelse. Så nästa gång du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av en fantastisk måltid, prova att göra din egen krämiga bechamelsås – du kommer inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *