Gratis Recept » Krämig pasta carbonara med en twist av rökig pancetta och färskt rosmarin

Krämig pasta carbonara med en twist av rökig pancetta och färskt rosmarin

Krämig pasta carbonara med en twist av rökig pancetta och färskt rosmarin

Krämig pasta carbonara med en twist av rökig pancetta och färskt rosmarin

Pasta carbonara är en klassisk italiensk rätt som vanligtvis består av spaghetti, ägg, parmesanost och bacon. I detta recept kommer vi att ge den en twist genom att använda rökig pancetta istället för bacon och tillsätta färsk rosmarin för att ge en extra dimension av smak. Resultatet blir en krämig och smakrik pasta carbonara som kommer att imponera på dina smaklökar.

Ingredienser:

– 400 gram spaghetti
– 200 gram rökig pancetta, tärnad
– 4 äggulor
– 100 gram riven parmesanost
– 2 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 matsked färsk rosmarin, hackad
– Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner:

1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillsätt spaghettin. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. När pastan är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.

2. Under tiden pastan kokar, stek pancettan i en stor stekpanna på medelhög värme tills den är knaprig och gyllenbrun. Tillsätt den finhackade vitlöken och rosmarinen och stek i ytterligare 1-2 minuter för att låta smakerna kombineras.

3. I en separat skål, vispa äggulorna tills de är luftiga och ljusa. Tillsätt den rivna parmesanosten och blanda väl.

4. Häll den kokta pastan i stekpannan med pancettan och rör om så att allt blandas väl. Ta bort stekpannan från värmen och låt den svalna något i några minuter.

5. Häll ägg- och ostblandningen över pastan och rör om snabbt för att täcka pastan jämnt. Det är viktigt att pastan inte är för varm när du tillsätter ägg- och ostblandningen för att undvika att äggen koagulerar och blir till omelett.

6. Smaka av med salt och svartpeppar efter smak. Kom ihåg att pancettan och parmesanosten redan är ganska saltiga, så var försiktig med att tillsätta för mycket salt.

7. Servera den krämiga pasta carbonaran genast på uppvärmda tallrikar och garnera med lite extra riven parmesanost och färsk rosmarin på toppen för att ge en extra touch av smak och presentation.

Denna krämiga pasta carbonara med en twist av rökig pancetta och färsk rosmarin kommer att vara en hit vid middagsbordet. Den kombinerar de klassiska smakerna av pasta carbonara med den rökiga sältan från pancettan och den aromatiska doften av färsk rosmarin. Servera den som huvudrätt eller som en sidorätt tillsammans med en fräsch sallad och njut av en smakrik och tillfredsställande måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *