Gratis Recept » Krispig kyckling med smakexplosion – En himmelsk kombination av kryddor och knaprigt skal!

Krispig kyckling med smakexplosion – En himmelsk kombination av kryddor och knaprigt skal!

Krispig kyckling med smakexplosion – En himmelsk kombination av kryddor och knaprigt skal!

Ingredienser:

– 4 kycklingfiléer
– 2 ägg
– 1 kopp mjöl
– 1 kopp ströbröd
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk vitlökspulver
– 1 tsk lökpulver
– 1 tsk salt
– 1 tsk svartpeppar
– 1 tsk torkad oregano
– 1 tsk torkad timjan
– 1 tsk cayennepeppar (valfritt för extra hetta)
– Vegetabilisk olja för stekning

Steg 1: Förberedelse

1. Börja med att förbereda kycklingen genom att skära bort eventuellt överflödigt fett och senor. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar eller strimlor, beroende på din preferens.

Steg 2: Kryddmix

2. I en skål, blanda ihop paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt, svartpeppar, torkad oregano, torkad timjan och cayennepeppar (om du vill ha extra hetta). Detta blir din kryddmix som kommer ge kycklingen en smakexplosion.

Steg 3: Doppa i ägg

3. Knäck äggen i en separat skål och vispa dem lätt. Doppa sedan varje bit kyckling i äggen, se till att täcka hela biten ordentligt.

Steg 4: Krydda och panera

4. Ta en bit kyckling i taget och lägg den i kryddmixen. Rulla kycklingen runt tills den är helt täckt av kryddorna. Upprepa detta steg för alla bitar.

5. Efter att kycklingen är kryddad, häll mjölet och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd varje bit kyckling i mjölet först, se till att den är helt täckt, och skaka av eventuellt överflödigt mjöl. Därefter, doppa kycklingen i ströbrödet och se till att den är jämnt täckt runtom.

Steg 5: Stekning

6. Värm en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt tillräckligt med vegetabilisk olja för att täcka botten av pannan. Låt oljan bli varm.

7. Placera försiktigt kycklingbitarna i den varma oljan, se till att de inte ligger för tätt intill varandra. Stek kycklingen i cirka 4-5 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.

8. När kycklingen är färdigstekt, använd en hålslev eller tång för att ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödig olja.

Steg 6: Servering

9. Servera den krispiga kycklingen med valfria tillbehör som pommes frites, sallad eller en god sås. Du kan också använda kycklingen som fyllning i tacos eller wraps för en variation.

10. Njut av den krispiga kycklingen med smakexplosion och upplev den himmelska kombinationen av kryddor och knaprigt skal!

Detta recept på krispig kyckling är perfekt för alla som älskar en smakrik och knaprig måltid. Med den hemlagade kryddmixen och paneringen blir kycklingen otroligt smakfull och den krispiga ytan ger en underbar textur. Detta är en rätt som kommer imponera på både familj och vänner, och du kan vara säker på att det blir en succé på middagsbordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *