Gratis Recept » Krispiga raggmunkar med en twist: En smakexplosion av potatis, lök och örter!

Krispiga raggmunkar med en twist: En smakexplosion av potatis, lök och örter!

Krispiga raggmunkar med en twist: En smakexplosion av potatis, lök och örter!

Krispiga raggmunkar med en twist: En smakexplosion av potatis, lök och örter!

Raggmunkar är en klassisk svensk rätt som vanligtvis består av potatis och lök som steks till en krispig och gyllene pannkaka. I det här receptet kommer vi att ge raggmunkarna en spännande twist genom att tillsätta olika örter som kommer att ge en explosion av smaker. Här är ett detaljerat och intressant recept på krispiga raggmunkar med potatis, lök och örter!

Ingredienser:

– 4 stora potatisar
– 1 stor gul lök
– 2 ägg
– 1 dl vetemjöl
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk svartpeppar
– 1/2 tsk paprikapulver
– En handfull färska örter (t.ex. persilja, timjan, rosmarin)
– Smör eller olja för stekning

Gör så här:

1. Börja med att skala potatisarna och löken. Riv sedan potatisarna grovt med hjälp av ett rivjärn. Lägg de rivna potatisarna i en sil eller ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Detta kommer att hjälpa till att få raggmunkarna extra krispiga.

2. Hacka den gula löken fint och blanda den med de rivna potatisarna i en stor skål.

3. Tillsätt äggen i skålen och blanda väl. Äggen kommer att fungera som en bindande ingrediens och hjälpa till att hålla raggmunkarna ihop.

4. I en separat skål, blanda vetemjöl, salt, svartpeppar och paprikapulver. Tillsätt sedan detta till potatis- och lökblandningen och rör om väl tills allt är väl blandat.

5. Nu är det dags att ge raggmunkarna sin twist av örter! Hacka de färska örterna fint och tillsätt dem till skålen med potatis- och lökblandningen. Blanda ordentligt så att örterna fördelas jämnt i smeten.

6. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller olja. När smöret har smält eller oljan har blivit varm, lägg i en stor klick av smeten i pannan och forma den till en rund raggmunk.

7. Stek raggmunkarna i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllene bruna och krispiga. Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder.

8. När raggmunkarna är klara, lägg dem på ett fat med hushållspapper för att ta bort överflödig olja eller smör.

9. Servera de krispiga raggmunkarna med en sida av lingonsylt eller crème fraiche för att balansera smakerna och ge en extra touch av sötma eller syra.

Dessa krispiga raggmunkar med en twist av potatis, lök och örter kommer att ge dig en smakexplosion i varje tugga. Den krispiga utsidan och den mjuka insidan av potatisen, tillsammans med de olika örterna, skapar en perfekt kombination av texturer och smaker. Prova detta recept nästa gång du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av en god och unik måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *