Gratis Recept » Krispigt god fläskpannkaka med en twist av karamelliserad lök och äpple

Krispigt god fläskpannkaka med en twist av karamelliserad lök och äpple

Krispigt god fläskpannkaka med en twist av karamelliserad lök och äpple

Recept: Krispigt god fläskpannkaka med en twist av karamelliserad lök och äpple

Fläskpannkaka är en klassisk svensk rätt som är enkel att laga och otroligt god att äta. I det här receptet tar vi den traditionella fläskpannkakan till en ny nivå genom att lägga till en twist av karamelliserad lök och äpple. Resultatet blir en krispig och smakrik fläskpannkaka som kommer att imponera på både familj och vänner. Häng med!

Ingredienser:

– 200 g fläsk, tärnat
– 2 stora lökar, skivade
– 2 äpplen, skalade och tunt skivade
– 4 dl vetemjöl
– 8 dl mjölk
– 4 ägg
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk svartpeppar
– Smör eller olja till stekning

Gör så här:

Steg 1: Förbered lök och äpple

Börja med att förbereda löken och äpplet. Skala och skiva löken tunt. Skala även äpplena och skär dem i tunna skivor. Ställ åt sidan för tillfället.

Steg 2: Stek fläsket

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt fläsket. Stek fläsket tills det blir krispigt och gyllenbrunt. Ta sedan bort fläsket från pannan och låt det rinna av på hushållspapper.

Steg 3: Karamellisera löken och äpplet

I samma stekpanna som du använde för fläsket, tillsätt en matsked smör eller olja och låt det smälta. Tillsätt sedan löken och äppelskivorna. Stek dem på medelvärme tills de blir mjuka och börjar få en fin gyllenbrun färg. Detta tar vanligtvis cirka 10-15 minuter. Rör om då och då för att undvika att de bränns vid.

Steg 4: Blanda pannkakssmeten

Medan löken och äpplet karamelliseras kan du förbereda pannkakssmeten. I en stor skål, blanda vetemjöl, mjölk, ägg, salt och svartpeppar. Vispa smeten ordentligt så att inga klumpar bildas.

Steg 5: Stek fläskpannkakan

Hetta upp en stekpanna eller plättlagg på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller olja. Häll i pannkakssmeten och fördela den jämnt över pannan. Strö över det krispiga fläsket samt den karamelliserade löken och äpplet.

Steg 6: Grädda i ugnen

Sätt in stekpannan i ugnen som förvärmts till 225 grader Celsius. Grädda fläskpannkakan i cirka 20-25 minuter eller tills den har fått en fin gyllenbrun färg och har stelnat ordentligt.

Steg 7: Servera och njut!

Ta ut fläskpannkakan från ugnen och låt den svalna något innan du skär den i portionsbitar. Servera med en fräsch sallad eller en klick lingonsylt för en extra smakupplevelse. Njut av den krispiga fläskpannkakan med den underbara twisten av karamelliserad lök och äpple!

Det här receptet ger cirka 4-6 portioner, beroende på hur hungriga ni är. Du kan också enkelt anpassa mängden lök, äpple och fläsk efter din egen smak. Prova gärna att experimentera med olika kryddor eller tillsättningar för att göra rätten ännu mer personlig. Lycka till och smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *